SKANDALI U KATARU SE NIŽU: Argentinskom novinaru zabranjeno da snima izjavu navijača u invalidskim kolicima (VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2022. u 17:13

KAO da im poraz njihovog nacionalnog tima u prvom meču na Mundijalu protiv Saudijske Arabije nije dovoljno teško pao, navijači Argentine u Kataru doživeli su veliku neprijatnost na ulicama Dohe i to na dan godišnjice smrti velikog Dijega Armanda Maradone. I ne samo navijači nego i jedna televizijska ekipa iz ove zemlje.

СКАНДАЛИ У КАТАРУ СЕ НИЖУ: Аргентинском новинару забрањено да снима изјаву навијача у инвалидским колицима (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Jutjub/MinutoArgentina

Argentinski novinar, Hoakin Alvarez, bio je primoran da prekine intervju uživo, nakon što mu je naređeno da prestane da snima.

- Bio sam uplašen i mislio sam da će me uhapsiti. Osoba koja je zaustavila snimanje izašla je iz kombija i na vrlo grub način nam rekla da ne možemo više da snimamo jer smo u privatnom prostoru. Rekao sam mu da prikazujemo nešto lepo, ali odgovorili su nam da moramo da idemo. U jednom trenutku su nam čak zapretili da će nam uzeti opremu - rekao je novinar nakon incidenta.

Naime, dok mu je jedan argentinski navijač u invalidskim kolicima davao izjavu. On je na vrlo grub način naredio da mu novinar pokaže akreditaciju i naredio mu da prestane sa snimanjem.

Novinar je bio primoran da stane i pokaže propusnicu, nakon što je navijač sa kojim je razgovarao izjavio da je tužan zbog šokantnog poraza Argentine od Saudijske Arabije u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Sve to išlo je uživo pošto se novinar javljao studiju u Buenos Ajresu, a njegove kolege bile su šokirane onim što gledaju.

- Ovo je primer teške cenzure i to mora da se istakne. Pokrili su kameru, nisu dozvolili da se snima, oterali su vas na nepristojan način, a najgore od svega je što se osoba koja je sve to izvela nije ni legitimisala - zaključili su zaprepašćeni novinari iz studija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)