ZASTAVA UKRAJINE NA NAJAVI ZA SRBIJU: Šta je FIFA ovime želela da kaže? (VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2022. u 20:20

SVETSKA kuća fudbala FIFA napravila je najavu za po mnogima "grupu smrti" na predstojećem Mundijalu, grupu G, u kojoj se između ostalih nalazi i Srbija.

ЗАСТАВА УКРАЈИНЕ НА НАЈАВИ ЗА СРБИЈУ: Шта је ФИФА овиме желела да каже? (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Video koji je objavljen na zvaničnom Tviter nalogu FIFA je naslovila sa "obležite zastavu države za koju navijate u Kataru 2022. godine", ali se pored tri preostala člana naše grupe (Brazil, Švajcarska, Kamerun) tu pravo niotkuda našla i zastave Ukrajine.

Devojka bi prema svemu sudeći trebalo da predstavlja navijačicu "karioka", ali je takođe i više nego očigledno da gornja boja koju nosi na licu nema veze sa nijansama boje Brazila. 

FOTO: Printskrin

Ona je prikazana na licu devojke koja se pojavljuje na samom početku video materijala, a odmah potom se pojavljuje i navijač Srbije koji ima iscrtanu zastavu naše zemlje na svom licu. 

Ostaje pitanje šta je FIFA ovime želela da poruči? Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da Beograd neće uvoditi sankcije Moskvi sve dok ne bude postojala egzistencijalna ugroženost za Srbiju i njene građane.

Sumnju da bi ovo mogla biti provokacija našoj zemlji podgreva i činjenica da na ostalim najavama grupa u Kataru, FIFA nije stavila isti motiv sa zastavom Ukrajine na početku snimaka.

Bilo, kako bilo, jasno je da će i ova sportska priredba biti prožeta brojnim političkim porukama i pritiscima. 

Selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi puleni ne trebaju da se obaziru na spoljne faktore, a svoj prvi meč i šansu da pokažu od čega su satkani imaće 24. novembra kada im na crtu izađe veliki Brazil.

Direktan prenos tog susreta, kao i svih mečeva iz Katara možete pratiti uz portalu "Novosti".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)