SLATKE MUKE PIKSIJA: Poznato kada bi Stojković mogao da objavi spisak putnika na Mundijal

N. ILjUKIĆ

22. 10. 2022. u 20:20

SRBIJA u Katar kreće sa proverenim snagama! Tačno četiri nedelje ostalo je do početka Svetskog prvenstva u fudbalu na najegzotičnijoj destinaciji do sada. Katarska pustinja, uži centar i okolina od 50 kvadratnih kilometara oko Dohe, čekaju 32 reprezentacije koje će da se bore za "Zlatnu boginju", koja je trenutno na svetskoj turneji, a pre 20 dana je bila i u Beogradu.

СЛАТКЕ МУКЕ ПИКСИЈА: Познато када би Стојковић могао да објави списак путника на Мундијал

FOTO: M. Vukadinović

Selektor Dragan Stojković će najkasnije do 14. novembra u ponoć morati da pošalje u sedište FIFA konačan spisak od 26 imena, na kojima će biti svi igrači na koje računa tokom trajanja Mundijala.

Prema saznanjima "Novosti", Stojković će u Katar da povede apsolutno sve proverene igrače i najjače adute sa kojima je prošao fantastične kvalifikacije, ali i celu Ligu nacija. Kruna kvalifikacija bio je trijumf u Portugaliji, a nedavna pobeda protiv Norveške u Oslu, u poslednjem kolu Lige nacija, lansirala je Srbiju u elitnu diviziju ovog takmičenja.

To praktično znači da, pre svega Stojković, a ni oni oko selektora, neće ponoviti sramotnu i skandaloznu grešku od pre četiri godine kada je Slavoljub Muslin kroz kvalifikacije direktno odveo reprezentaciju u Rusiju, a onda mu se tadašnji vrh FSS isto tako, direktno, umešao u posao koji radi. Nametana su najmanje tri nova imena, na štetu trojice koji Mundijal nisu ni videli, a epilog svega nam je i danas poznat...

Zato će Piksi u Katar da povede fudbalsku vojsku koja je znojem natopila svaki minut proveden na terenu još od njegovog debija na klupi "orlova" 24. marta 2021. Posebna priča je podatak da je Stojković trenutno na slatkim mukama, jer su mu od Italije, preko Holandije, Engleske, Španije i ostalih zemalja izabranici u vrhunskoj formi.

Zbog toga bi možda svaki navijač Srbije danas potpisao sledeći spisak od 26 imena: golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, odbrana: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Nikola Milenković, Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Strahinja Eraković, vezisti: Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Ivan Ilić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Filip Kostić, Andrija Živković, Filip Mladenović, Darko Lazović, Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Filip Đuričić i napadači Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović.

Okupljanje "orlova" je 14. novembra u Staroj Pazovi, dan kasnije odlaze u Bahrein, gde 18. novembra igraju prijateljski meč sa domaćinom.

Prošao predlog za 26 igrača

FIFA se decenijama držala strogog šablona, po kojem za SP svaka selekcija prijavljujuje 23 igrača. U aprilu ove godine, tokom žreba u Dohi, na sastanku svih selektora, učesnika Mundijala, Dragan Stojković se u diskusiji javio sa predlogom da na put idu tri igrača više. Posle nekoliko minuta je bilo jasno da ovo odgovara svima, pa će zato u Katar selektori da vode 26 fudbalera.

Naš raspored

PRIJATELjSKA

Bahrein - SRBIJA 18. 11. (20.00)

MUNDIJAL

SRBIJA - Brazil 24.11. (20.00)
SRBIJA - Kamerun 28.11. (11.00)
SRBIJA - Švajcarska 2.12. (20.00)

BONUS VIDEO: SPECIJALNIM AVIONOM DO KATARA: Pogledajte kako izgleda avion za argentinske navijače

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)