PEROVIĆ VERUJE U RADNIČKI: Grmeće opet sa tribina "Čika Dače"

Ž. UROŠEVIĆ

23. 05. 2021. u 21:21

GRMELO je u Kragujevcu prethodnih nekoliko dana. Radnički je znao da proslavi povratak u elitni srpski fudbal. Muzika, krcate ulice, bakljada... izmamile su na balkone brojne stanovnike "srpskog Torina".

ПЕРОВИЋ ВЕРУЈЕ У РАДНИЧКИ: Грмеће опет са трибина Чика Даче

FOTO: FK Radnički Kragujevac

Fudbaleri, uprava i svi ostali članovi Radničkog, od redara, mlađih kategorija, pa i semenkara, svesni su da se gradu dogodilo nešto dobro.

- Euforija se ne stišava - tvrdi direktor kluba Slavko Perović. - Radnički se posle šest godina tavorenja vratio tamo gde mu je i mesto - u najjači rang takmičenja. Mislim da je Kragujevac, kao jedan od većih gradova Šumadije, morao ranije do mesta na fudbalskoj mapi Superlige.

NE MOŽE USPEH PREKO NOĆI

MEĐU brojnim čestitkama, u jednoj je pisalo da Kragujevac ima kapacitet da se domogne i međunarodne scene.

- Pitaju me kada će ta Evropa. Ne može se do uspeha preko noći, jer i da se nekako dogodi, smatram da ne bi bio prirodan. Za početak, planove moramo da odrađujemo u hodu, stepenik po stepenik. Siguran sam da jedino tako uspeh neće da izostane - poručuje Perović.

Svakog čuda za tri dana dosta. Kada se sve stiša i kafane zamene domovima, čelnike kluba čeka brdo posla. Sve strukture kluba "sveži" superligaš spreman je da podigne na viši nivo.

- Fudbaleri su uradili šta je bilo do njih. Na nama iz uprave je ostalo da zasučemo rukave i da što bolje dočekamo prelazni rok. Možda ne bih ni prihvatio ovaj posao, da nisam verovao da ćemo na kraju sezone biti prvi. Puna četiri meseca marljivo sam radio. Pokušavao da bar iz okruženja ne propustim nijednu utakmicu, čak i onu koje su imale najmlađe kategorije. Ovih dana čekam da taj rad dobije realizaciju - ističe Perović.

Vrlina ili mana, pokazaće vreme. Direktor Radničkog je do pre pola godine predvodio napad Dinama iz Bukurešta. Nedostatak iskustva u poslovima iz fotelje, s druge strane, mogao bi da anulira još svežim utiscima sa terena.

- Imam viziju kako bi naš novi tim trebalo da izgleda. Pokušaćemo zajedničkim snagama da sa gradskim čelnicima stvorimo jedan novi, prepoznatljiv Radnički. Plan nam je da nekim inovacijama privučemo sponzore, jer ne bih voleo da samo zavisimo od drugih. Pokušaćemo da klub besprekorno funkcioniše, jer samo tako možemo da prođemo kroz gusto superligaško sito - jasan je Perović.

Mere izazvane virusom korona zaključale su tribine stadiona "Čika Dača", a kasu poprilično ostavile praznom. Ipak, čelnici kluba više žale što su uspeh ostvarili bez svojih vernih pristalica.

- Kragujevac je, po pitanju navijača, specifičan, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Korona nas je poremetila. Ali, nadam se da ćemo se, ukoliko mere popuste, a verujem da uskoro hoće, već u prvim mečevima prvenstva vratimo našem proseku od 8.000 do 15.000 posetilaca - tvrdi Perović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a sada perspektivni direktor Kragujevčana, najavljujući pauzu do 7. juna, a početak priprema za 10. jun.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)