LAZOVIĆ ODGOVORIO PANTELIĆU: Ove polusezone je sve uništeno, to je genocid?!

Novosti online

22. 05. 2021. u 16:56

SADA već bivši predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Dragomir Lazović oštro je reagovao na odluku v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marka Pantelića da ga smeni sa ove funkcije.

ЛАЗОВИЋ ОДГОВОРИО ПАНТЕЛИЋУ: Ове полусезоне је све уништено, то је геноцид?!

Foto: Nebojsa Parausic

Odluka o smeni usledila je nakon što je Dragomir Lazović predložio proširenje lige na 18 klubova, umesto na predviđenih 16, što bi omogućilo njegovom Javoru da ostane u ligi.

Lazović je uputio otvoreno pismo Panteliću, koje prenosimo u celosti:

– Po osnovu člana 46 Statuta FSS član IO ima pravo predloga za uključenje tačaka u dnevni red. Moj predlog je bio razlog za smenu, uz kršenje svih zakona i principa. Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Super lige u sezoni 2020/2021. i format takmičenja za narednu. Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa samim sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji klub vodi bez mrlje 23 godine je čin moguć samo ljudima koji nemaju poštovanje. Takva mi odluka čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitimna, što će se i dokazati – počeo je Lazović.

On je potom optužio vršioca dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije da vrši genocid?!

– U fudbal dajem i od njega ne uzimam. Dva puta su mi oteli osvajanje Kupa. Pre tri godine sam na brutalan način ispao iz Superlige. Ali ova poslednja sezona, tj. prolećni deo, u kom si ti presednik, je genocid. Uništenje! Uništeno je baš sve! Zato Panteliću ne očekuj po cenu bilo čega da ću prihvatiti da plac uništenih mladih sportista, uništenog kluba, uništene istorije kluba, sve zbog nameštenih utakmica, gurnem ispod tepiha. To rade mali i nemoralni ljudi, ili klimoglavci, zbog sitnih interesa.

I za kraj, Lazović je poručio Panteliću da će se boriti protiv nepravde u srpskom fudbalu.

– I nemaš potrebe da zoveš članove IO i lobiraš da se ne priča o regularnosti! Nikada se ništa nije sakrilo! Nemoj praviti sreću na tuđoj muci. To je prokleto! Pokaži hrabrost i izvuci iz fioke (sakrivene) prijave UEFA, pa donesi odluke, kao u Prvoj ligi Srbije. To što udaraš po već uništenima, to se zove nemoć! E te “nemoćne” i nepravedno uništene braniću ja i pošteni deo fudbalske Srbije! Moje učešće u fudbalu, bez ključnih odluka o spasenju uništenog kluba je upitno… Ali ono što nikada biti neće jeste poštenje – stoji u otvorenom pismu Lazovića.

Bez obzira na smenu Lazovića, predlog da se liga proširi na 18 klubova će biti u ponedeljak na redovnoj sednici IO FSS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!