DARKO PANČEV O REGIONALNOJ FUDBALSKOJ LIGI: Razočaran sam što mnogi negativno gledaju na to

Novosti online

22. 05. 2021. u 14:43

REGIONALNA fudbalska liga na prostorima bivše Jugoslavije ima svoje protivnike, ali i one koji misle da je neophodnost kako bi fudbal na ovim prostorima napredovao.

ДАРКО ПАНЧЕВ О РЕГИОНАЛНОЈ ФУДБАЛСКОЈ ЛИГИ: Разочаран сам што многи негативно гледају на то

Foto arhiva VN

Prvi čovek crnogorskog fudbala, Dejan Savićević, nedavno je izneo svoj glas protiv ovog takmičenja, ali se druga legenda Crvene zvezde, Darko Pančev, ne slaže sa tim.

– Neću više ni da pričam o tome. Razočaran sam što mnogi fudbalski asovi imaju negativan stav o tome. Ne znam zbog čega, ali mislim suprotno. Regionalna liga bi u velikoj meri doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima. Ako bi bila dobro organizovana, pa ne moramo mi da je pravimo. Neka to uradi UEFA, ako treba. Ako postoji sumnja u nekog od sudija iz bilo koje države, da će da sudi u nečiju korist – ta sumnja će uvek da postoji. Onda neka dovedu nekoga iz Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije. Šta je to, od Beča do Skoplja treba sat vremena avionom, rekao je Pančev za Meridian sport.

Legendarni golgeter smatra da bi ovakva liga privukla veliko interesovanje.

– I interesovanje publike bi bilo veće. Svi bi gledali prenose i sa velikom pažnjom. O publici neću ni da pričam. Bili bi puni stadioni, jednom rečju dobit u svakom smislu. Ali, ponavljam, da forsiram više ne mogu. Vidim da još nije sazrela ideja kod ljudi da je tako nešto potrebno, dodao je Pančev.

Dotakao se i Evropske Superlige, koja nije zaživela, ali ne može ni da se kaže da od toga neće biti ništa.

– Ponovo se vraćamo na neke teme. Nažalost, danas je novac najvažniji za fudbal. I to upropašćava fudbal. Fudbal jeste u tehnološkom, vizuelnom smislu napredovao. Golovi koje smo mi nekada davali, pa i oni bi bili lepši da su snimljeni sa deset kamera. Sada je sve promenjeno u korist igrača i fudbala, ali igra nije kvalitetnija. Smatram da su Evropsko iz 2016. i Svetsko prvenstvo iz 2018. jedna od najslabijih u poslednjih 50-ak godina. Kvalitet je opao, jer se koncentracija dobrih igrača svela na četiri-pet evropskih klubova. To nije dobro. Najbolji primer je Superliga. To je zlo za fudbal, kao što su mnogi rekli. To ne sme da se dozvoli. Šta treba, da pravimo privatnu predstavu u privatnom pozorištu? Da naprave privatnu ligu? Ima tu nekih stvari koje postoje godinama i ne treba da se menjaju. Treba održati tu tradiciju, zaključio je Pančev.

(Sportska centrala) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a