U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU: Srbi uzdanica reprezentacije Austrije

Tanjug

20. 05. 2021. u 10:14

FUDBALERI srpskog porekla uzdanica su reprezentacije Austrije, koju je izabrao selektor Nemac Franko Foda za nastupanje na predstojećem Evropskom prvenstvu.

У СУСРЕТ ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ: Срби узданица репрезентације Аустрије

Foto: N.Paraušić

Foda je objavio imena 30 igrača na koje računa za ovo veliko takmičenje na starom kontinentu.

Tako se u nacionalnom timu nalaze Aleksandar Dragović koji za reprezentaciju Austrije ima 89 nastupa, Marko Arnautović sa 87 nastupa i Saša Kalajdžić koji je jesenas u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pokazao da je zaslužio mesto među najboljima.

U nacionalni tim Foda nije pozvao Cicana Stankovića, koji je u kvalifikacijama bio standardni golman reprezentacije, već se oslonja na druge čuvare mreže.

Inače, Foda se oslanja pre svega na austrijske fudbalere koji igraju u inostarnstvu, većinom u Nemačkoj, dok je u nacionalni tim pozvao svega tri igrača iz austrijske Bundeslige.

U reprezentaciju pred EP pozvao je golmane: Bahman (Votford), Linder (Bazel), Pervan (Volfsburg) i Šlager (LASK), odbrambene igrače: Alaba (Bajern), Dragović (Bajer 04), Fridl (Verder), Hintereger (Ajntraht Frankfurt), Lajner (Borusija M.), Linart (Frajburg), Mvene (Majnc), Poš (Hofenhajm) Trimel (Berlin) i Ulmer (Salcburg), igrače srednjeg reda: Balić (LASK) J. Baumgartner (Bajer 04), K. Baumgartner i Grilič (Hofenhajm), Ilsanker (Ajntraht Frankfurt), Lajmer i Sabitcer (Lajpcig), Lazaro (Borusija M.), Šaub (Luncer), Šlager (Volfsburg), Šepf (Šalke 04), igrače napada: Arnautović (Šangaj) Grbić (Loren), Gregorič (Augsburg) i Kalajdžić (Štutgart) i Onisivo (Majnc).

Reprezentacija Austrije pripreme počinje 27.maja u banji Bad Tacmansdorf, gde će ostati do 1.juna, nakon čega će Foda odabrati konačni kadar za Evropsko prvenstvo, u kojem sigurno mesto ima srpska trojka.

Zatim je planirano da reprezentacija 2. juna u Midlzborou odigra prijateljsku utakmicu sa Engleskom, a 6. juna u Beču je zakazana generalna proba za „Euro“ protiv Slovačke.

Zatim je predviđeno da reprezentacija od 8. juna boravi u posebnom kampu u Zeldu u Tirolu odakle će se preko Inzbruka uputiti na Evrospko prvenstvo.

Prvu utakmicu u C grupi reprezentacija Austrije igra 13. juna u Bukureštu protiv Severne Makedonije,, nakon toga 17.juna u Amsterdamu protiv Holandije, a poslednji meč grupe igra 21.juna u Bukureštu protiv Ukrajine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)