VOJVODINA U ŠOKU POSLE SMRTI KOSANOVIĆA: Suvišno je govoriti koliko smo potrešeni, ovo je ogroman gubitak za naš klub

S.BAJIĆ

13. 05. 2021. u 16:52

U VOJVODINI, šok, tuga i neverica. Vest o smrti Milana Kosanovića, sportskog direktora kluba, stručnjaka u Omladinskom pogonu pod čijim nadzorom je stasavao ogroman broj mladih fudbalera, u fudbalskom centru "Vujadin Boškov", jednostavno, ne mogu da poveruju.

ВОЈВОДИНА У ШОКУ ПОСЛЕ СМРТИ КОСАНОВИЋА: Сувишно је говорити колико смо потрешени, ово је огроман губитак за наш клуб

FOTO: FK Vojvodina

Kosanović je, kako potvrđuje njegov najbliži saradnik, Duško Grujić, nekadašnji igrač Vojvodine, sada direktor Omladinske škole "Ilija Pantelić", u nedelju izostao sa uobičajenog, zajedničkog gledanja utakmice zbog stomačnih tegoba, da bi u ponedeljak popodne bio prisutan na sednici Upravnog odbora kluba.

TUGA U VOJVODINI

U Vojvodini ne kriju žal i ističu u posebnom saopštenju: Napustio nas je izuzetan sportski radnik, vrhunski fudbalski stručnjak, istinski prijatelj i čovek koji je svojim znanjem, harizmom i radom davao nemerljiv doprinos sveukupnom razvoju našem klubu i srpskom fudbalu.

U utorak, međutim, prebačen je u bolnicu odakle je u telefonskim porukama potvrdio da je zaražen virusom korona.

- Šokirani smo svi - kaže Dragoljub Samardžić, predsednik kluba. - Preduzeli smo sve što je bilo potrebno, lekari su bili uz njega na intenzivnoj nezi, bili smo su stalnom kontaktu... javljeno nam je danas da je Milan preminuo u 13.30 časova. Suvišno je govoriti koliko smo potrešeni. To je ogroman gubitak za naš klub, za srpski fudbal. Milan, zbog previše obaveza u ovom turbulentnom vremenu, nije stigao da se vakciniše. Takođe, navodno se i kasno javio i zato kao klub upućujemo apel da je vakcinacija spas.

Kosanović je rođen 22. novembra 1971. godine u Novom Sadu, a u fudbalskoj karijeri najviše je bio posvećen Vojvodini, gde obavljao mnogobrojne funkcije. Došao je kao mlad stručnjak pre 11 godina, bio trener omladinskog tima, pomoćni trener prvog tima i koordinator omladinske škole "Ilija Pantelić". Kao trener omladinaca Vojvodine, osvojio je dve uzastopne titule u Omladinskoj ligi Srbije i iznedrio mnoge prvotimce novosadskog superligaša, Sergeja Milinković-Savića, Mijata Gaćinovića, Radovana Pankova, Emila Rockova, Nebojšu Kosovića...

Kao član stručnog štaba Vojvodine osvajio je Kup Srbije 2014. godine, prvog u istoriji kluba. Specijalnost mu je bila upravo rad u mlađim kategorijama, a svojim posebnim metodama je uticao na razvoj karijera brojnih polaznika Vošine škole, i dobio poziv Veljka Paunovića, tadašnjeg selektora omladinske reprezentacije Srbije. Kosanović je bio izuzetno važan član stručnog štaba, asistent selektora koji je predvodio omladince Srbije do istorijske titule prvaka sveta na Novom Zelandu 2015. godine. Kosanović je sa uspehom bio i član stručnog štaba Crvene zvezde od 2017. godine, a sa Vladanom Milojevićem je potom sarađivao i u Al Ahliju. U Novi Sad se vratio jesenas, kada je preuzeo funkciju sportskog direktora Vojvodine.

- Nekako smo u isto vreme, pre 12 godina, krenuli sa radom u omladinskom pogonu. Od njega sam mnogo naučio o trenerskom pozivu, bio je kreativan, unosio je uvek pozitivnu i radnu energiju, imao je veliko znanje i iskustvo. Mnoge stvari smo zahvaljujući njemu postavili na svoje mesto. Čuli smo se pre dva dana, osećao se zdravim, ali... igraće se i dalje fudbal, treniraćemo mlade talente, ali, nema čoveka, nema našeg Milana - kaže Duško Grujić, dirketor ompadionske škole "Ilija Pantelić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave