INTER NA ŽESTOKOM UDARU JAVNOSTI NAKON SLAVLJA: "Nije li vam dosta 120.000 mrtvih"?

Novosti online

03. 05. 2021. u 17:30

PROCENJUJE se da je oko 30.000 navijača Neroazura izašlo na ulicu u nedelju popodne da proslavi prvu šampionsku titulu posle 11 godina

ИНТЕР НА ЖЕСТОКОМ УДАРУ ЈАВНОСТИ НАКОН СЛАВЉА: Није ли вам доста 120.000 мртвих?

FOTO: AP/Tanjug

Italijanski mediji i javnost oštro su kritikovali masovno okupljanje navijača Fudbalskog kluba Inter u centru Milana povodom proslave osvajanja titule šampiona Italije nakon 11 godina, javlja agencija ANSA.

Prema izveštajima italijanskih medija, oko 30.000 pristalica Intera slavilo je 19. skudeto bez poštovanja epidemioloških mera, što je izazvalo gnev građana na društvenim mrežama.

FOTO: AP/Tanjug

- Mogu da razumem radost i veselje, ali osećaj odgovornosti bi trebalo to da nadvlada, a 121.000 mrtvih da nas nečemu nauči - rekao je Franko Lokateli, predsednik zdravstvenog veća i naglasio da bi trebalo izbegavati sva masovna okupljanja.

Na udaru javnosti, a posebno opozicionih političara u Milanu našao se gradonačelnik ovog italjanskog grada Đuzepe Sala, za koga se navodi da je navijač Intera. Zamera mu se da nije predvideo ovakvu situaciju i da je skandalozno ono što je dopustio, pa se čak poziva da podnese ostavku.

FOTO: AP/Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)