DOBRE VESTI U VEZI EVROPSKOG PRVENSTVA U FUDBALU: Samo u jednom gradu će moći da bude pun stadion

Novosti online

24. 04. 2021. u 10:18

EVROPSKO prvenstvo koje se održava ove godine odigraće se u 11 gradova širom kontinenta, ali će samo jedan od stadiona moći da pusti u prodaju čitav kontigent karata.

ДОБРЕ ВЕСТИ У ВЕЗИ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ФУДБАЛУ: Само у једном граду ће моћи да буде пун стадион

Foto: N. Paraušić

Budimpešta je taj grad, a na stadionu "Puškaš arena" biće dozvoljeno 100 odsto kapaciteta, dok će polovinu stadiona moći da budu ispunjeni u Bakuu i Sankt Peterburgu.

Gledaoci u Sevilji moći će da ispune 30 odsto kapaciteta stadiona "La Kartuha", koji je juče dobio domaćinstvo umesto Bilbaa, budući da Baskijci ne mogu da garantuju minimalni procenat navijača koji je odredila UEFA (25 odsto).

Rim, Amsterdam, Bukurešt, Glazgov, Minhen i London mogu da prihvate 25 odsto kapaciteta, dok je Kopenhagen potvrdio da će na stadionu u tom gradu moći da prisustvuje između 25 i 33 odsto.

Prethodno je bilo odlučeno da će 12 gradova biti domaćini predstojećeg Evropskog prvenstva, ali ni "Aviva stadion" u Dablinu nije mogao da garantuje minimalni broj posetilaca, pa je UEFA odlučila da utakmice na tom terenu budu premeštene u London i Sankt Peterburg.

Podsetimo, EURO je trebalo da se održi prošle godine, ali je zbog pandemije virusa korona pomeren za ovu, a takmičenje traje od 11. juna do 11. jula.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sportska centrala)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije