STANOJEVIĆ PRED VOJVODINU: Nema popravnog, poštujem to što Lalatović radi

Novosti online

20. 04. 2021. u 16:05

TRENER fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da je njegov tim spreman za sve scenarije na meču protiv Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije, koji se igra sutra od 19.05 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ВОЈВОДИНУ: Нема поправног, поштујем то што Лалатовић ради

Foto: M.Vukadinović

- Igramo polufinale na jednu utakmicu, svi znamo šta ona donosi. Uvek je moguće da ode i u jednom i drugom pravcu. Nema kalkulisanja, jer nema popravnog. Idemo spremni i nadam se dobrom rezultatu, rekao je Stanojević na vidoe konferenciji pred meč.

Trener crno-belih rekao je da zna u kom će sastavu ekipa istrčati na stadion "Karađorđe", kao i da zasad nije poznato da li će Sejdbua Suma putovati u Novi Sad, zbog problema sa mišićem.

Stanojević je istakao da će očekuje drugačiji duel od onog u Sueprligi, kada je njegov tim slavio 2:0.

- Razlika je ogromna između Kupa i prvenstva, ovde nemate popravni. Teško je kontrolisati utakmicu u Kupu. Mislim da će biti drugačije, biće mnogo više energije i naboja. Sigurno je da će biti motivisani, igra se polufinale Kupa. Neumesno je da se mešam u unutrašnje stvari. Mi smo spremni, već dugo igramo u dobrom ritmu. Mislim da će biti dobra utakmica, pravo polufinale- , rekao je Stanojević i osvrnuo se i na trenera Nenada Lalatovića, koji zna kako da pripremi ekipu za duele sa Partizanom.

- On je dobar motivator, ali ja njega gledam kao ozbiljnog trenera koji pravi rezultate. On dobro čita protivnka, prilagođava igru u odnosu na rivala. Poštujem to što on radi, a sve te stvari sada su sekundarne.

Stanojević je upitan koliko bi Partizanu značilo eventualno osvajanje Kupa, s obzirom na to da prethodne sezone nije osvojeni nijedan trofej.

- Mi kao veliki klub imamo obavezu rezultata, na kraju ćemo pričati o svemu tome. Značila bi nam pobeda i mogućnost za borbu za trofej. Ne opterećujemo se, pripremao se kao i za svaku utakmicu, rekao je Stanojević i dodao da već zna ko će šutirati penale, ako do njih dođe.

- Vežbali smo penale, pripremili smo se za sve scenarije. Znamo ko će biti izvođači, ali ne znamo u kom će pravcu ići utakmica.

Jedno od pitanja za Stanojevića bilo je da izneo svoj stav o formiranju evropske Superlige.

- Ne bih ja tu pričao, ima ljudi koji se bave time. Mišljenja sam kao 99 posto fudbalskog sveta, naravno da se protivimo toj ideju. To su i neke tržišne stvari na koje mi ne možemo da utičemo, zaključio je Stanojević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna