LINTA O ODLASKU IZ RADNIČKOG: Otkaz nisam očekivao

Novosti online

18. 04. 2021. u 10:47

IAKO je Radnički iz Kragujevca lider Prve lige Srbije, Aleksandar Linta nedavno je smenjen sa mesta šefa stručnog štaba ekipe iz grada na Lepenici.

ЛИНТА О ОДЛАСКУ ИЗ РАДНИЧКОГ: Отказ нисам очекивао

Foto: Privatna arhiva

Za mnoge je to bio potpuno neočekivan rasplet samo sedam kola pre kraja prvenstva, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je Radnički stigao nadomak plasmana u elitni rang takmičenja i ujedno igrao najlepši fudbal u Prvoj ligi Srbije.

Bivši trener ljubljanske Olimpije i kazahstanskog Irtiša forsirao je pas igru i insistirao na što većem posedu lopte. Radnički je igrao tehnički najdoteraniji fudbal, ali slabija rezultati u poslednja tri kola navela je upravu Kragujevčana da reaguje.

- Da budem potpuno iskren, otkaz nisam očekivao – počinje priču Aleksandar Linta i dodaje:

- Želeo sam da zajedno završimo započet posao i da Kragujevac vratimo u elitni rang srpskog fudbala. Neću sada da ulazim u dublju analizu, nema ni potrebe, uprava je donela odluku. Preuzeli su odgovornost mojom smenom. Svakako, Radničkom želim svu sreću i plasman u Superligu. To bi na neki način bio i moj uspeh, jer ekipa je prva na tabeli još od septembra prošle godine. Uveren sam da će momci umeti da sačuvaju prednost koju imaju i da ćemo zajedno radovati uspehu – iskren je Linta, kao i uvek.

Na epizodu u redovima Radničkog, Linta gleda prilično emotivno:

- Šumadija voli fudbal, živi za njega i prava je šteta što nas je pandemija virusa korana lišila publike. Siguran sam da bi stadion “Čika Dača” bio rekorder po poseti, s obzirom na rezultate koje smo pravili i lidersku ulogu koju imamo – kaže Linta u kome nema nimalo negativnih emocija ili sujete iako smenjen kao lider takmičenja:

- Želim da pozitivnim pristupom pomognem igračima da dođu do željenog cilja. Pozdravio sam se sa prvotimcima i poželeo im uspeh koji svi sanjaju. To je ekipa sastavljena uglavnom od Kragujevčana i svi imaju i lični, ali i lokalpatriotski motiv da Radnički ponovo bude superligaš. Želim im svu sreću.

Linta nema dilemu da će Radnički izboriti plasman u najviši rang, a na pitanje kako će Kragujevčani izgledati u Superligi, odgovara:

- To više nije moja tema, ali verujem da će uprava kluba i grad Kragujevac umeti da prepoznaju šta je sve potrebno da bi se izbegao “jo-jo” efekat kad se vrate u elitu. Kragujevac zaslužuje da ima stabilnog člana Superlige, ali na tome mora mnogo da se radi i da se vuku pametni potezi. Verujem da ima kvaliteta za tako nešto u budućnosti, ali korak broj jedan je da se obezbedi Superliga.

O ličlnim planovima za budućnost Linta je rekao:

- Odmoriću se malo, posvetiću se porodici koja je bila zapostavljena u posldnje vreme, a posla će biti za onog ko želi i voli da radi – poručio je Linta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista