MOŽE I 3:0, ALI I 1:0: Trener Zvezde uveren da će njegovi momci biti pravi u derbiju sa crno-belima

Novosti online

06. 04. 2021. u 21:50

NIŠTA nije slađe od pobede nad najvećim rivalom u meč- lopti za titulu. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković uveren je da će njegova ekipa biti ta koja će posle sutrašnjeg (18.00 - Arena 1, B92) derbija sa Partizanom nastaviti trijumfalnu seriju u Superligi Srbije.

МОЖЕ И 3:0, АЛИ И 1:0: Тренер Звезде уверен да ће његови момци бити прави у дербију са црно-белима

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

- Spremni smo da odigramo pravu utakmicu i da pobedimo - poručuje Stanković. - Svesni smo da imamo "meč-loptu" kod kuće, želimo da nastavimo trijumfalni niz. Bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti i pravi je momenat da pokažemo kvalitet. Pobeda i 12 bodova prednosti na osam kola do kraja prvenstva širom bi nam otvorila vrata ka tituli. Momci zaslužuju pobedu, rade fenomenalno i siguran sam da ćemo biti pravi. Potrudićemo se maksimalno da svi koji budu gledali utakmicu uživaju u dobrom fudbalu. Naravno, biće i taktike i nadmudrivanja, a pobeda od 1:0 i od 3:0 nosi isti broj bodova.

Stanković se raduje što ima sve igrače na raspolaganju.

- Imam slatke muke, slažemo kockice i "nameštamo" glavu za ono što nas čeka. Što se Milunovića tiče, on će uraditi sve da pomogne ekipi. Situacija sa Kangom je takva da problem ne postoji. Čitam natpise po medijima, ali ja veoma direktno govorim o tim stvarima. Kanga je zakasnio iz opravdanih razloga, bio je skoro dva dana na aerodromu, oporavio se, trenirao i biće u konkurenciji za tim.

Od Partizana ne očekuje nikakvo iznenađenje.

- Poznajemo se dobro, i oni i mi imamo 12, 13 igrača koji kruže oko startne postave. Ono što krasi Partizan su kontre, oduzimanje lopti na sredini i direktna igra. Rade dobro, uspevaju sebi da naprave prostor pred kraj i ne idu u visok presing, jer imaju brze napadače. Što se tiče Zdjelara i Šćekića, oni su dobri igrači, koji pružaju stabilnost i ravnotežu, ali nisam siguran da će početi meč. Na nama je da pokažemo da nas nisu "pojeli" u prethodnim derbijima, niti da to mogu da urade - završio je Stanković.

NEMA KALKULACIJA

STANKOVIĆEV komentar na činjenicu da Partizan ima devet bodova manje, nema žaoku.

- Što se tiče bodovne prednosti, ne znam da li oni imaju nešto da izgube ili ne u ovom derbiju. Ne znam kako bih se osećao da imam devet bodova manje. Mi u svakom slučaju ne kalkulišemo. Nadam se da će biti golova, ali ne u našoj mreži - kaže trener Zvezde.

C. ZVEZDA - PARTIZAN (18.00)

STADION: "Rajko Mitić". Početak u 18.00 (TV Arena, B92). Bez publike. Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

C. ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović (Pankov), Rodić - Sanogo, Petrović, Nikolić, Katai, Ivanić - Ben.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Zdjelar, Jojić - Asano, Natho, Jović - Holender.

ZANIMLjIVOSTI

* Aleksandar Stanojević, trener Partizana, u srpskom šampionatu još nema poraz od Zvezde. Četiri puta je slavio i upisao jedan remi, u prvom delu ove sezone u Humskoj.

* Bivši kapiten crno-belih Saša Ilić rekorder je po broju odigranih derbija (31). Sledeći na večnoj listi je Momčilo Vukotić (25).

* Ričmond Boaći, Ugo Vijeira i Segundo Kastiljo su sa po tri pogotka, najefikasniji stranci Crvene zvezde u večitim derbijima.

* Od osamostaljenja Srbije 2006. osam stranaca Zvezde je postizalo golove u derbiju: Boaći, Vijeira, Kastiljo po tri, Ben, Kanga, Ibanjez, Kadu i Borha po jedan.

* Lamin Dijara je sa pet pogodaka (Liga i Kup) najefikasniji stranac iz redova Partizana u večitim derbijima.

* Od 2006. godine, 11 stranaca postizalo je golove za Partizan u derbijima: Dijara 5, Tejgo, Moreira, Leonardo 3, Rikardo Gomeš, Žuka i Suma 2, Tavamba, Everton, Gogua i Kleo po jedan.

* Vladimir Stojković je jedini osvojio duplu krunu sa oba kluba. Sa Crvenom zvezdom je to uradio u sezoni 2005/2006, a potom sa Partizanom u sezoni 2010/2011.

MEĐUSOBNI DUELI 

C. ZVEZDA - PARTIZAN

163 64 52 47 228:197

o U prvenstvu.

KLADIONICE UZ DOMAĆINA

PREMA procenama stranih kladionica, Crvena zvezda je malo bliža pobedi od Partizana, budući da je kvota na jedinicu 2,40. Dvojka na crno-bele je 2,75, dok je koeficijent za nerešen ishod 3,00




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)