REPRIZA ILI OSVETA: Bajern dočekuje PSŽ u prvom meču četvrtfinala

Novosti online

07. 04. 2021. u 06:38

SLATKA osveta ili nastavak dominacije i repriza prošlogodišnjeg finala. Jedno od ta dva će biti glavni utisak posle večerašnjeg okršaja Bajerna i PSŽ (21.00), u četvrtfinalu Lige šampiona na "Alijanc areni" u Minhenu.

РЕПРИЗА ИЛИ ОСВЕТА: Бајерн дочекује ПСЖ у првом мечу четвртфинала

Nejmar šutira na gol Nemaca u finalu 2020. Foto EPA

Prvi meč proći će i bez nekih od najbitnijih karika oba tima, pošto će Bavarci izaći bez ubojitog golgetera i, po mmišljenju mnogih, najboljeg igrača sveta Roberta Levandovskog, dok su Parižani ostali bez Maura Ikardija, Marka Veratija, Leandra Paredesa.

Ali daleko od toga da su i jedni i drugi bez aduta. Naročito jedini preostali francuski predstavnik u Ligi šampiona, čiju će tešku artiljeriju predvoditi dve haubice - Nejmar i Kilijan Mbape. Njih dvojica će imati priliku da vrate Bavarcima za poraz prošlog leta u finalu najboljeg klupskog takmičenja (0:1), koje se odigralo na lisabonskom fajnal-ejtu.

- Bajern je sjajan tim i sada je samo bitno da budemo mirni i samouvereni tokom pripreme za prvi meč u Minhenu. To je utakmica koju će ljudi jedva čekati da gledaju i nadam se da ćemo prirediti šou, ali i pobediti - iskren je brzonogi Mbape, po mnogima prva vedeta PSŽ.

Sa druge strane, Bajern i bez Levandovskog ume i te kako da pobeđuje. Hansi Flik, trener nemačkog giganta je stvorio takvu mašineriju, koja i kada ostane bez bitnog šrafa, odmah ga zameni drugim, isto korisnim. To se najbolje ogleda u činjenici da će današnji domaćin biti u šansi da stigne do 20. uzastopne utakmice bez poraza (18 pobeda i jedan remi) u eliti i tako postane tek drugi tim u istoriji ovog takmičenja kojem je to pošlo za rukom. Samo je Mančester junajted u periodu od 2005. do 2007. imao bolji niz, od 25 sureta u kojem nisu poraženi.

ČELSI I PORTO DVAPUT U SEVILjI

PRVA od dve utakmice na stadionu "Ramon Sančez Pishuan", između Čelsija i Porta, biće odigrana večeras. Pošto između Portugalije i Velike Britanije vlada zategnuta kovid politika i nemogućnost da se izbegnu obavezni karantini po povratku iz jedne zemlje u drugu i obratno, "plavci" i "zmajevi" će oba susreta četvrtifinala LŠ igrati na Seviljinom zdanju, a tu će se naći i jedini naš preostali predstavnik Marko Grujić (Porto).


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024