GAĆINOVIĆ PRED NAPREDAK: Utakmica koja nam život znači

Novosti online

06. 04. 2021. u 15:11

FUDBALERI Radničkog u sredu od 14 časova dočekuju Napredak iz Kruševca, u sklopu 30. kola Superlige Srbije.

ГАЋИНОВИЋ ПРЕД НАПРЕДАК: Утакмица која нам живот значи

FOTO: FK Radnički/Instagram

Niški tim je deveti na tabeli sa 38 bodova na svom kontu, dok je Napredak u zoni ispadanja, na 16. poziciji, sa 29 bodova.

Šef stručnog štaba Radničkog Vladimir Gaćinović istakao je važnost ovog meča i da je vreme da se njegov tim vrati na pobedničku stazu.

-Ovo je utakmica koja život znači! I za nas i za njih. Nismo u dobroj poziciji, vezali smo dva poraza od Voždovca i Mladosti, pa prosto više nemamo pravo na grešku. Naša je dužnost da odigramo dobro i iskupimo se pred niškom sportskom javnošću za loše predstave u poslednje vreme. Nas su posle poraza u Lučanima, u petak, navijači dočekali ispred stadiona i pružili nam podršku. To je bio sjajan prizor i na nama je sada da im se pobedama odužimo za to- rekao je Gaćinović.

Strateg Nišlija očekuje zahtevan meč na stadionu Čair.

-Moramo biti fokusirani od prvog do poslednjeg minuta. Namerićemo se na kvalitetan sastav i na iskusnog trenera Milana Đuričića, koji je ove sezone predvodio i Radnički i veoma dobro je upućen u naše mogućnosti. Oni se grčevito bore za opstanak, svaki bod im je bitan, imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali smatram da smo mi kvalitetniji i da ćemo pobediti, ukoliko svi budemo bili na potrebnom nivou- jasan je Gaćinović.

Radnički ni protiv Napretka najverovatnije neće nastupiti u najjačem mogućem sastavu.

-Imamo problem sa povredama trojice bitnih igrača. Dušan Pantelić je počeo da trenira, ali smanjenim intenzitetom. Nikola Stevanović nije trenirao prethodnih dana, kao i Filip Marković, koji je juče dobio i prinovu u porodici. Zbog važnosti meča će sva trojica biti u konkurenciji, a u dogovoru sa medicinskim timom, odlučiću ko će i koliko igrati. Svi ostali su spremni da igraju. Dobro smo se pripremili i verujem da je vreme da izađemo na teren i odigramo meč kakav dolikuje Radničkom. Napašćemo ih, nemamo šta da čekamo i nadamo se povratku na pobednički put- završio je Gaćinović.

Sat vremena pre početka ovog susreta na teren stadiona Čair izaći će članovi najslavnije generacije Radničkog i u skromnim okolnostima, zbog kovid protokola, obeležiti tačno 39 godina od pobede protiv Hamburgera sa 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa UEFA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna