BITKA DIVOVA SA 19 TITULA: Real dočekuje Liverpul u derbiju prvog kola četvrtfinala LŠ

Z. Ćorović

06. 04. 2021. u 07:14

SUDAR "uspavanih" divova u Madridu večeras (21.00) je pravo vreme da se probude u najvećem derbiju prvih mečeva četvrtfinala Lige šampiona.

БИТКА ДИВОВА СА 19 ТИТУЛА: Реал дочекује Ливерпул у дербију првог кола четвртфинала ЛШ

Mane (Liverpul) i Isko (Real) na finalu 2018. Foto EPA

Real i Liverpul ništa posebno nisu pokazali ove sezone i sada im se pruža prilika da zablistaju. Iako su zajedno osvojili 19 titula prvaka Evrope ("kraljevi" 13, "redsi" 6) nisu među glavnim favoritima za osvajanje trona, ali se zato nikada ne smeju otpisati.

Poslednji put su se sreli u finalu LŠ 2018. U Kijevu, kada je Real ubedljivo slavio sa 3:1, najviše zahvaljujući katastrofalnim greškama tadašnjeg golmana Liverpula Karijusa.

- Nećemo se osvrtati na tu pobedu, ona je bila priča za sebe - ističe Zinedin Zidan, trener Madriđana. - Pred nama je najvažniji duel sezone, igraćemo protiv ekipe koja ima jedan od najboljih napada u Evropi, mada mislim da je Liverpul snažan u svim linijama.

Zidan neće moći da računa na kapitena Ramosa, Karvahala, Valverdea, dok je Azar pod velikim upitnikom. Liverpul je već mnogo ispaštao zbog zdravstvenih problema, na listi povređenih su još uvek Henderson, Gomez, Matip, Keler, Origi i Van Dajk.

I dok je Real još u trci da odbrani titulu, za "crvene" je to nemoguća misija i veliko je pitanje da li će se kroz prvenstvo plasirati u Ligu šampiona sledeće sezone.

- Pobeda protiv Arsenala mnogo nam je značila da podignemo samopouzdanje. Nikada ne odustajemo, protiv Reala će se najbolje videti da li smo tim za velika dela - rekao je Jirgen Klop, trener Liverpula.

PEP: PRETE SANČO I HALAND

U drugom meču večeri Mančester siti je veliki favorit u duelu sa Borusijom Dortmund. Četi Pepa Gvardiole cvetaju ruže na svim poljima, najveći su favoriti za osvajanje "ušatog" pehara.

- Moramo biti oprezni, Dortmund ima fantastiče individualce poput Halanda i Sanča, koji svakoj ekipi mogu da zagorčaju život - smatra Gvardiola.

U dva prethodna susreta, u grupnoj fazi 2012, Siti nijednom nije pobedio "milionere" (1:1, 0:1).

BROJKA

10

GOLOVA dao je Haland na šest mečeva ove sezone u LŠ

ČETVRTFINALE

UTORAK

M. siti - Borusija D. 21.00

Real M. - Liverpul 21.00

l revanši 14. aprila

SREDA

Bajern - PSŽ 21.00

Porto - Čelsi 21.00

l revanši 13. aprila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!