FSS DOBIJA PREDSEDNIKA: Čovek iz KK Crvena zvezda seda na čelo srpskog fudbala?

Novosti online

31. 03. 2021. u 11:46

FUDBALSKA reprezentacija Srbije počela je da igra mnogo bolje od kada je na klupu seo Dragan Stojković Piksi, ali sada se postavlja ko će sesti na čelo Fudbalskog saveza Srbije nakon što je Slaviša Kokeza podneo ostavku.

ФСС ДОБИЈА ПРЕДСЕДНИКА: Човек из КК Црвена звезда седа на чело српског фудбала?

FOTO: Promo

Prema informacijama "Hotsporta" iz dobro informisanih izvora, najozbiljniji kandidat za poziciju predsednika saveza je direktor aerodroma Nikola Tesla – Saša Vlaisavljević.

Danima se već priča ko bi mogao da nasledi Kokezu čelu srpskog fudbala. Razna imena su se pominjala, preko Vladana Lukića, Zvezdana Terzića... a mnogi bi tu najviše voleli da vide Nemanju Vidića.

Saša Vlaisavljević ima dugu i uspešnu istoriju rada na visokim i odgovornim ulogama u sportu, bio je u upravi FK Crvena zvezda od 2007. do 2009, sadašnji je potpredsednik KK Crvena zvezda i predsednik Skupštine Vaterpolo saveza Srbije.

Reč je o čoveku koji je već pomagao srpski fudbal, doslovno, i to reprezentaciju. Vlaisavljević je kao čelni čovek najvećeg srpskog aerodroma izvojevao sponzorstvo i bio jedan od glavnih i dugogodišnjih pokrovitelja Fudbalskog saveza Srbije.

Sem sporta, mnoge bitne funkcije imao je Vlaisavljević. Vodio je nacionalnu avio kompaniju "Er Srbija", član je predsedništva Unije poslodavaca Srbije i Upravnog odbora Saobraćajnog fakulteta.

Ono što je poguralo Sašu Vlaisavljevića za glavnu fotelju srpskog fudbala je to što su ga preporučili njegovi višegodišnji uspešni poslovi u svetu menadžmenta i biznisa, reč je o uglednoj personi tog miljea.

Očekuje se da će uskoro biti zakazana sednica Izvršnog odbora, dok će Marko Pantelić obavljati dužnost predsednika do izbora novog predsednika FSS. Na osnovu člana 46 stav 2 Statuta, zamenik predsednika će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakon utakmica kvalifikacija za SP 2022, kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Hotsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista