POVODOM DEŠAVANJA NA "MARAKANI" OGLASILA SE UEFA: "Hteli smo VAR u kvalifikacijama, omeo nas KOVID"

Novosti online

28. 03. 2021. u 20:51

DOSTA se prašine podiglo zbog nepriznatog gola Kristijana Ronalda protiv Srbije, a to je nateralo i UEFA da se oglasi saopštenjem.

ПОВОДОМ ДЕШАВАЊА НА МАРАКАНИ ОГЛАСИЛА СЕ УЕФА: Хтели смо ВАР у квалификацијама, омео нас КОВИД

Foto: Logo

Evropska fudbalska unija, saopštila je da je bilo planirano korišćenje VAR tehnologije u kvalifikacijama za SP, ali se od toga odustalo zbog korona virusa. 

UEFA je 2019. godine predložila FIFA upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFU da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evropa na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine, navodi se u saopštenju.

UEFA se oglasila posle kontroverzne situacije u završnici utakmice Srbije i Portugala, sinoć u Beogradu (2:2). Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

- Takođe, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA, navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAPITEN PARTIZANA SVETOZAR MARKOVIĆ PRED DUEL SA NAJVEĆIM RIVALOM: Da nastavimo niz bez poraza od Zvezde