HRABRI "ORLOVI" UŠTOPOVALI ŠAMPIONA EVROPE: Srbija nadoknadila minus i remizirala sa Portugalom (VIDEO)

Novosti online

27. 03. 2021. u 19:18 >> 22:38

FUDBALSKA reprezentacija Srbije odigrala je sjajno protiv Portugala u 2. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Meč na stadionu "Rajko Mitić" završen je rezultatom 2:2.

ХРАБРИ ОРЛОВИ УШТОПОВАЛИ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: Србија надокнадила минус и ремизирала са Португалом (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Veliku sreću imala je naša selekcija na kraju utakmice. Ronaldo je pobegao odbrani, savladao Dmitrovića, lopta je išla ka golu i delovalo je da je prešla gol-liniju, ali sudija je samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi. Loptu je spasao Stefan Mitrović.

HEROJ Stefan Mitrović izbija loptu posle pokušaja Ronalda/FOTO: M. Vukadinović

Pokazali su "orlovi" zube šampionu Evrope i apsolutno zasluženo stigli do remija, iako su posle 45 minuta igre gubili sa 0:2.

Doneo je neku posebnu energiju Dragan Stojković Piksi. Odlično je Srbija odigrala, posebno drugo poluvreme i na kraju zasluženo došla do boda.

Portugal nam je dao dva gola na identičan način. Sa desne strane najpre je centrirao Bernardo Silva, a glavom loptu zakucao Diogo Žota. Drugi pogodak je bio identičan. Samo tada je centrirao Sedrik Soareš.

Nisu "orlovi" klonuli duhom i u nastavku utakmice su odigrali fenomenalno, što je uzrokovalo sa dva brza i sjajna gola.

Uveo je Stojković na startu drugog dela Nemanju Radonjića koji je uneo život, maltretirao je Žoaa Kansela po desnoj strani. Bio je asistent kod oba pogotka. Najpre Mitroviću koji je glavom savladao Lopesa i ušao u istoriju reprezentacije kao najbolji strelac ikada - 39 golova.

Drugi gol bio je delo Filipa Kostića. Radonjić se oslobodio čuvara, uposlio igrača Ajntrahta, a ovaj lako matirao golmana rivala.

Do kraja utakmice Srbija je pokušala i da pobedi, ali nažalost u tome nije uspela. Ipak, treba da raduje dobra igra "orlova".

Srbija - Portugal 2:2 (0:2).

Stadion: "Rajko Mitić". Bez publike. Strelci: Žota u 11. i 36. minutu za Portugal - Mitrović u 46. i Kostić u 60. minutu za Srbiju. Crveni karton: Milenković 90+2. minut (Srbija).

Srbija: Dmitrović - Milenković, Mitrović, Pavlović - Lazović (od 46. Maksimović), Kostić (od 71. Ristić), Gudelj, Milinković-Savić, Tadić (od 81. Đuričić) - Vlahović (od 46. Radonjić), Mitrović (od 87. Jović).

Portugalija: Lopez - Kanselo (od 72. Mendeš), Dijas, Fonte, Sedrik, - Oliveira (od 72. Sančes), Fernandeš (od 90+1. Palinja, Danilo - Silva, Žota (od 85. Feliks), Ronaldo.

DRUGO POLUVREME: Srbija - Portugal 2:2

90+3. MINUT - Sreća za Srbiju! Šutirao je Ronaldo na prazan gol, deluje da je lopta prešla gol-liniju, ali ipak sudija je odlučio da ne pokaže na centar.

90+2. MINUT - Loš potez Nikole Milenkovića. Grubo je startovao i sudija Dani Makeli mu je pokazao direktan crveni karton.

84. MINUT - Dobro stoje "orlovi" na terenu, ne dozvoljavaju rivalu da zapreti i izabranici Dragana Stojkovića čekaju svoju šansu da pokušaju i treću put da savladaju Lopesa.

76. MINUT - Novi pokušaj Ronalda i opet loše. Nije na svom nivou najbolji igrač Portugala.

75. MINUT - Sjajna igra Srbije u drugom poluvremenu. "Orlovi" pokušavaju da dođu do sva tri boda!

65. MINUT - Odlično igra Nemanja Radonjić. Kroz noge je gurnuo loptu jednom igraču Portugala. Šutirao je odlično, ali je dobro bio postavljen Lopes.

63. MINUT - Šteta! Molgo je lako da bude 3:2. Prošao je Mitrović i krajnjim naporom ga je zaustavio Fonte. Na kraju je Maksimović u nastavku akcije zamalo ostao kratak.

60. MINUT - Fantastična akcija Srbije i gol Kostića! Kontra iz udžbenika naše selekcije. Povukao je Mitrović, uposlio Radonjića koji je jurio kao brzi voz, on se sjajno oslobodio čuvara, uposlio Kostića kome nije bilo teško da postigne gol i donese izjednačenje "orlovima"!

55. MINUT - Kakve dve šanse za Srbiju. Najpre je Tadić sjajno tukao volej udarcem sa nekih 17 metara. Lopes je krajnjim naporom izbio loptu u korner, da bi potom nakon udarca iz ugla Milinković-Savić tukao glavom, ali je lopta otišla tik pored stative.

51. MINUT - Pokušava Portugal opet da ozbiljnije zapreti Dmitroviću. Izveo je naš rival dva vezana kornera, no opasnosti nije bilo.

46. MINUT - Strašan početak Srbije u drugom poluvremenu! Gol Mitrovića! Odlično je centrirao Nemanja Radonjić koji je ušao u drugom poluvremenu, a napadač Fulama prvi stigao do lopte i glavom je poslao u mrežu. Ovim pogotkom Mitrović je postao najbolji strelac u istoriji Srbije (39), pošto je pretekao Stjepana Bobeka. Inače, sjajnom centarforu je ovo treći gol u ovim kvalifikacijama.

PRVO POLUVREME: Srbija - Portugal 0:2

45+1. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

44. MINUT - Prvi pokušaj Kristijana Ronalda na utakmici. Šutirao je iz slobodnog udarca iz izgledne pozicije. Loše je to uradio igrač Juventusa, što je dobro po "orlove".

36. MINUT - Žota duplirao vođstvo Portugala! Opet glavom postiže pogodak fudbaler Liverpula. Sjajno centrirao Sedrik Soareš, a Žota se samo poklonio - Dmitrović je bio nemoćan.

35. MINUT - Natrčao je Lazović na odbijenu loptu, šutirao slabijom levom nogom iz prve, ipak daleko od gola Lopesa.

31. MINUT - Sve žešći napadi naše selekcije. Kostić je ostavio povratnu Vlahoviću, ovaj je tukao sa 11 metara, ali nije zapratio loptu onako kako je želeo.

26. MINUT - Jedan od najopasnijih napada Srbije na utakmici. Kostić je centrirao loptu sa leve strane iz izgledne pozicije. Vlahović je bio u petercu rivala, šutirao glavom, no tom prilikom je napravio faul u napadu.

24. MINUT - Nije lako Piksiju pored klupe. Daje savete, ali se ujedno i nervira jer rezultat nije aktivan.

18. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja nakon vođstva Portugalca, uglavnom se igra na sredini terena. Izabranici Dragana Stojkovića još uvek ne uspevaju ozbiljnije da zaprete Antoniju Lopezu.

11. MINUT - Portugal vodi! Sjajno je Bernardo Silva centrirao sa desne strane, na drugoj stativi je Žota sjajno glavom šutirao i matirao Marka Dmitrovića!

RADOST Fudbaleri selekcije Portugala proslavljaju gol Žote/FOTO: AP

8. MINUT - Prva dobra prilika na utakmici. Ronaldo je šutirao iz izgledne pozicije, ali na sreću Srbije lopta je otišla preko gola.

7. MINUT - Odličan napad "orlova". Lazović je probio po desnoj strani, uposlio je na suptronoj Kostića, ali je Soareš izblokirao udarac igrača Ajntrahta.

5. MINUT - Srvija je hrabro ušla u meč, za sada Portugalci nijednom nisu ozbiljnije napali.

1. MINUT - Počela je utakmca na stadionu "Rajko Mitić!"

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri