FILIP ĐURIČIĆ: Nadam se da ćemo igrati ofanzivnije i hrabrije

Novosti online

22. 03. 2021. u 14:48

FUDBALSKI reprezentativac Srbije Filip Đuričić rekao je danas da dolaskom novog selektora očekuje novu energiju i dodao da se nada da će nacionalni tim igrati ofanzivnije i hrabrije.

ФИЛИП ЂУРИЧИЋ: Надам се да ћемо играти офанзивније и храбрије

FOTO: N. Paraušić

"Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju. Sigurno će se u radu dosta toga promeniti jer svaki selektor ima svoj način rada i svoje ideje. Na nama je da prihvatamo te informacije i da radimo najbolje što možemo i da ostvarimo krajnji cilj a to je plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Đuričić na onlajn konferenciji za novinare.

"Šta nije valjalo do sada? Dosta toga nije valjalo, ali dosta toga je bilo i dobro. Ne treba pričati o tome, moramo da se koncentrišemo na ono što dolazi. Mislim da sa nekom novom energijom i promenama u radu možemo da ostvarimo ono zbog čega smo svi ovde", dodao je igrač Sasuola.

Fudbalska reprezentacija Srbije će prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru odigrati u sredu protiv Republike Irske u Beogradu.

Tri dana kasnije će dočekati Portugal, dok će 30. marta gostovati Azerbejdžanu u Bakuu.

Nacionalni tim u novi ciklus kvalifikacija počinje s novim trenerom, Draganom Stojkovićem.

"Stojković je bio idol nacije i veliki je autoritet. Igrao je na mojoj poziciji i sigurno ću mnogo toga naučiti od njega. Nastavljam sjajan niz gde su mi treneri bili od Van Bastena, Kumana, do Mihajlovića. Radujem se saradnji i mislim da će mnogo toga dobrog doneti srpskom fudbalu. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina", rekao je Đuričić.

On je naveo da je utakmica protiv Norveške bila jedna od boljih koji je nacionalni tim odigrao u poslednje vreme i dodao da taj meč treba da bude putokaz.

"Treba da igramo hrabro i da verujemo da smo bolji od protivnika, da uđemo s pravim odnosom u utakmicu, ali bez straha. Selektor je bio takav igrač i verujem da će to uspeti da prenese na nas", rekao je Đuričić.

Srbija je prošle kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počela remijem sa Republikom Irskom. Đuričić je naveo da sada ne bi bio zadovoljan takvim ishodom.

"Iskreno, ne bih bio zadovoljan. Voleo bih da krajnji rezultat bude isti, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, ali ne da počnemo nerešenim rezultatom", rekao je on.

Srbija je šest puta igrala protiv Portugala, a čak tri puta je bilo 1:1, pa je usledilo isto pitanje i za meč s Portugalom - da li bi bio zadovoljan remijem.

"Treba uvek igrati na pobedu... Portugal je ozbiljna selekcija, igraju sjajno već par godina... Da li bih bio zadovoljan nerešenim rezultatom? Možda bih, ako pobedimo Irsku. To je sad matematika. Treba ići na pobedu protiv svakog", rekao je Đuričić.

Novinare je na kraju zanimalo i kako izgleda igrati protiv najveće zvezde Portugala, Kristijana Ronalda.

"Ronaldo i Mesi su za mene van svake konkurencije. Ronaldo je možda jedan od najboljih svih vremena i sigurno da utiče i na protivnike samom pojavom na terenu. U Juventusu možda ne igra kao u Real Madridu, ali je sama njegova pojava na terenu mnogo toga menja. Velika prednost za Portugal je što imaju njega u ekipi. Nadam se da će imati loš dan protiv nas i da ćemo to iskoristiti na pravi način", zaključio je Đurić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)