PROSINEČKI PRIZNAO: Igrao sam sa brazilskim Ronaldom, ali Savićević je jedan od najvećih genija koje sam video u fudbalu

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:40

LEGENDARNI hrvatski fudbaler Robert Prosinečki u razgovoru za "Indeks" govorio je o tamošnjem fudbalu, presudi braće Mamić, ali i Crvenoj zvezdi.

ПРОСИНЕЧКИ ПРИЗНАО: Играо сам са бразилским Роналдом, али Савићевић је један од највећих генија које сам видео у фудбалу

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Na pitanje kako je stigao među crveno-bele, popularni "Žuti" je odgovorio u svom stilu.

- Autom! Ha, ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i četiri godine sam igrao jako uspešno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspeh koji je Zvezda napravila – rekao je Prosinečki.

Prisetio se i legendarnog trenera Radomira Antića, koji ga je svojevremeno odveo u španski Ovijedo.

- On me je zvao u Oviedo i vratio me u ritam da budem pravi. Radomir je jedan od retkih trenera koji je vodio sve one klubove koje je vodio – aludirao je na činjenicu da je Antić jedini stručnjak koji je kao trener radio u Atletiko Madridu, Realu i Barseloni.

Govorio je o mnogim igračima, ali se posebno dotakao Dejana Savićevića sa kojim je nastupao u Crvenoj zvezdi.

- Moram da pričam o Crvenoj zvezdi, jer mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da ja pričam o Savićeviću... Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja video u fudbalu, a igrao sam i s brazilskim Ronaldom. Ta generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima sveta. Tu sam se sigurno osećao jako dobro. Kad sam došao u Real Madrid, bila je to ekipa koja je na kraju. Tad si mogao imati tri stranca. Bilo je tu mnogo kvaliteta, pa smo napravili veliki uspeh, a bila je jaka i reprezentacija kad sam igrao u njoj.

Robert Prosinečki/Foto: EPA

Dotakao se nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine presude izrečene braći Mamić.

- Prvo, to nije Mamićev Dinamo. Nije, a ne bi ni smeo da bude Mamićev. Abramovič dođe u London, uzme klub i onda je to njegov klub. Plati ga koliko vredi i onda je to njegov klub. Možemo pričati protiv Zdravka, ali mora da se zna da je dosta godina on radio jako dobre stvari što se tiče Dinama. Posložio je omladinski pogon, ulazilo se u Ligu šampiona, bio je stalno prvi, prodavali su se igrači za puno novca u velike klubove... Ima tu puno pozitive, ali naravno da ima i puno negative u tome što je hteo da prisvoji klub za sebe. Nije se moglo ni blizu kluba bez da je on tako odlučio. Svatko treba odgovarati za to što je radio. Da li novac odlazio van Dinama, neću da ulazim u to. Zdravko je inicijator svega ovoga što se događa sada u Dinamu, ali ako je istina ovo za što su ga optužili, mora da odgovara.

Istakao je i da u ovakvoj situaciji ne bi mogao da vodi "modre".

– Kod Zdravka je normalno da govori da niko nema pojma, na to smo se već svi navikli. Ne bih mogao da budem trener Dinama. Moj put je sada da odem negde preko, možda opet u Tursku. Verujem da ću jednog dana voditi neki dobar klub, možda i u ligama petice, ali u Dinamo neću dok je ovakva situacija. Naravno, nije me niko ni pitao dosad. Oni će uvek naći rešenje, jer ko ne bi želeo da bude trener Dinama, ali ja sigurno ne bih hteo u ovoj situaciji da treniram Dinamo – priznao je Prosinečki.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)