VISOK PLASMAN SRBIJE: "Orlovi" deveti u Evropi po vrednosti tima

N. ILjUKIĆ

16. 03. 2021. u 20:21

OD priče pod naslovom: "Biće teško, biće neizvesno" živećemo svi još sedam dana. Do tada, valja podsetiti da je fudbalska reprezentacija samo naša i da joj i u vreme virusa korona i fudbala pred praznim tribinama treba pružiti i ruke i srce.

ВИСОК ПЛАСМАН СРБИЈЕ: Орлови девети у Европи по вредности тима

FOTO: N. Paraušić

Na početku nove etape u karijeri je selektor Dragan Stojković, koji će sa svojim timom za sedam dana imati vatreno krštenje u meču 1. kola kvalifikacija sa Republikom Irskom. Biće to na praznom stadionu "Rajko Mitić", na kojem je krajem osamdesetih godina prošlog veka gradio svoje ime, prezime, nadimak i blistavu karijeru.

NIŠTA LIČNO PREMA OTPISANIMA

NOVI selektor Srbije se odrekao usluga bivšeg kapitena Kolarova, Ljajića, Maksimovića i Milivojevića.

- Ničeg nema ličnog u toj mojoj odluci. Apsolutno nemam ništa protiv njih. Vreme je da se ubrizga svža krv u naš tim i da se nekim mlađim igračima pruži šansa. Ovo je isključivo moj izbor i u njega se niko nije mešao. Niko mi nije rekao da li nekoga pozovem ili da nekoga sklonim. Takve stvari kod mene ne prolaze - podvlači Stojković.

Posle "biće teško, biće neizvesno", sledi nam ispit sa Irskom, pa sa Portugalijom i gostovanje Azerbejdžanu (24, 27. i 30. mart). Čim se završe ove tri utakmice, postaće nam svima jasno koliko će "orlovima" sve ostalo na putu ka Kataru biti lako ili izvesno. A jasno je da potencijal imamo. Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", Srbija je na visokom devetom mestu u Evropi po vrednosti igračkog kadra (338 miliona evra). Ispred nas su sve same velesile, a iza nas je, recimo, na desetoj poziciji vicešampion sveta Hrvatska (304).

- Žao mi je što smo loše završili baraž za odlazak na prvenstvo Evrope. Bolju utakmicu od one u Norveškoj i goru od one sa Škotskom u Beogradu nisam dugo gledao. Od svojih igrača ću tražiti inteligentna rešenja u svakom segmentu igre. Tehničke propuste tokom meča mogu da razumem, ali taktičke greške neću praštati - naglasio je Stojković za "Mocartsport".

U vrlo specifičnim okolnostima, kada već godinu dana nema publike na stadionima, kada je još sveža teška rana kojom su nas "osakatili" Škoti, red je da navijači, bar u papučama i pored TV ekrana, poveruju da novi selektor i njegov tim mogu da naprave nešto više i dokažu zašto je fudbal u ovoj zemlji i dalje najomiljeniji sport!

VREDNOST EKIPA

1. Engleska 1,33

2. Francuska 1,00
3. Španija 808
4. Portugalija 801
5. Nemačka 716
6. Belgija 643
7. Italija 624
8. Holandija 463
9. SRBIJA 338
10. Hrvatska 304
- Igrački kadar u milijardama/milionima evra,
po "Transfermarktu"

Selektora može da raduje minutaža i golgeterski učinak nekoliko važnih reprezentativaca. Vlahović, Tadić i Mladenović su golovima i asistencijama obeležili vikend za nama. Svi ostali će imati priliku da u vikendu pred nama i na dva treninga na okupljanju od ponedeljka u Staroj Pazovi dokažu da su s razlogom na Piksijevom spisku.

RASPORED

SRBIJA - R. Irska 24. mart

SRBIJA - Portugalija 27. mart
Azerbejdžan - SRBIJA 30. mart

Osim selektoru, to bi trebalo da dokažu i golmanima Irske, Portugalije i Azerbejdžana.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili