OBRT U BARSI - NAĐI PARE ILI BEŽI: Novi predsednik ima 24 časa pre nego izgubi fotelju

Novosti online

16. 03. 2021. u 19:39

NOVOIZABRANI predsednik kluba Đoan Laporta mogao bi da u šokantnom obrtu vrlo brzo ode sa te pozicije!

ОБРТ У БАРСИ - НАЂИ ПАРЕ ИЛИ БЕЖИ: Нови председник има 24 часа пре него изгуби фотељу

FOTO: EPA

Laporta je nedavno bio izabran za novog predsednika Barselone nakon izbora održanih u klubu, ali se već sada našao u problemu.

Španski mediji bruje o tome da je kompanija koja je bila garant njegove kandidature sada odlučila da se povuče, nezadovoljna tokom pregovora.

Šta to zapravo znači? Prema zakonu, kandidat za predsednika Barselone mora da da novčane garancije za 15% budžeta kluba, u ovom slučaju 124.600.000 evra!

Laporta i njegovi članovi uprave su uspeli da garantuju za 50.000.000 evra, dok je ostatak novca trebalo da bude garancija kompanije "Audaks".

Ona je trebalo da pokrije 75.000.000 evra, ali su pregovori prekinuti u utorak. Sada Laporta ima manje od 24 sata da pronađe novac koji mu nedostaje, ili će u suprotnom Barselona morati da uđe u novi izborni proces!

Glavni razlog za neslaganje je taj što kompanija "Audaks" želi da ima svog čoveka u upravi kluba, koji će kontrolisati njegove finansije, što uopšte nije iznenađenje kada ulažete toliko novca. Ipak, Laporta i njegov tim nisu to tako videli...

"Mundo Deportivo" piše da bi do isteka vremena trebalo očekivati da dve strane dođu do dogovora, kako bi sve bilo spremno za inauguraciju novog predsednika...

Ipak, imajući u vidu kakvo je rasulo trenutno na "Nou Kampu", ništa više nije nemoguće.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)