VELIKA POBEDA AJNTRAHTA, BAJERN NA KOLENIMA: Kostić asistirao u trijumfu, Jović prvi put bio starter

Č. V.

20. 02. 2021. u 17:52

FUDBALERI Ajntrahta pobedili su Bajern na svom terenu sa 2:1 u 22. kolu Bundeslige. Filip Kostić je bio asistent, dok je Luka Jović prvi put bio starter.

ВЕЛИКА ПОБЕДА АЈНТРАХТА, БАЈЕРН НА КОЛЕНИМА: Костић асистирао у тријумфу, Јовић први пут био стартер

FOTO: Tanjug/AP

Srpski napadač je prvi put zaigrao u prvoj postavi od kada se vratio u klub, a iz igre izašao u 68. minutu. Razlog je sudar glavama sa defanzivcem Bavaraca Nikolasom Zileom.

Joviću je tom prilikom raskrvavljena glava, pa su lekari morali da mu zaustave krvarenje, a do kraja meča je umesto njega igrao Ahe.

Izabranicima Adija Hitera je 12 minuta bilo dovoljno da povedu. Gol je postigao Kamada posle asistencije Filipa Kostića.

Domaćin je brzo duplirao prednost, a Junes je bio strelac. Svetan je bio šampion Nemačke da mora mnogo agresivnije krene ka golu rivala kako bi što pre smanjio rezultat.

Ajntraht do odlaska na odmor nije primio gol. Dobro je drugo poluvreme počelo za tim Hansija Flika. Robert Levandovski je pogodio za Bajern u 53. minutu.

Pokušavali su gosti da izbegnu poraz. Na kraju u tome nisu uspeli, i osvojili su tek jedan bod u poslednja dva meča. Ekipa iz Minhena je u pošlom kolu na svom terenu remizirala sa Bilefeldom (3:3).

Sa druge strane timu iz Franfurta je ovo bio peti vezani trijumf u Bundesligi.

Bajern je ostao na čelu tabele sa 49 bodova, pet više od Lajpciga, ali i utakmicom više. Ajntraht je na četvrtom mestu na tabeli sa 42 boda.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)