OVOJ DAMI ZVEZDA MOŽE DA ZAHVALI ZA REMI: Ona je poništila dva gola iz VAR sobe

Novosti online

18. 02. 2021. u 22:25

UTAKMICA između dva evropska prvaka, odigrana na stadionu "Rajko Mitić", imala je i posebnu gošću.

ОВОЈ ДАМИ ЗВЕЗДА МОЖЕ ДА ЗАХВАЛИ ЗА РЕМИ: Она је поништила два гола из ВАР собе

FOTO: Printskrin/Instagram

Crvena zvezda je, uz igrača manje, uspela da golom Pavkova u 94. minutu odigra 2:2 s Milanom u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a pomoćni arbitar u VAR sobi bila je - Bibijana Štajnhaus.

Nemica je ušla u istoriju 2017, kada je zvukom pištaljke označila početak utakmice Budenslige između Herte iz Berlina i Verdera iz Bremena (1:1) i tako postala prva žena sudija utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva u Evropi.

Posle deset godina kao arbitar na utakmicama druge lige i na prestižnim susretima ženskog fudbala, tada 38-godišnja pripadnica policije je 2017. izabrana među 24 arbitra nemačkog elitnog društva. Na tome se nije zaustavila.

Ova policajka iz Hanovera je delila pravdu i na Svetskom prvenstvu za fudbalerke 2019, šest puta je bila "Sudija godine" u Nemačkoj, a po tri puta je delila pravdu na mečevima ženskog Mundijala i šampionatima Evrope.

Od aktivnog bavljenja suđenjem se oprostila 2020, ali ju je UEFA angažovala kao deo VAR-timova, što je sada bila i na Marakani, na kome je s kolegom Bastijanom Dankertom imala tri situacije u kojima su intervenisali - dva puta su njih dvoje, opravdano, poništili golove Milana, ali i potvrdili odluku Tasosa Sidiropulosa da se pri rezultatu 1:1 dosudi penal zbog prekšraja u šesnaestercu Crvene zvezde.

Bibijana Štajnahus je u žižu javnosti dospela još 2011. godine deleći pravdu na meču između Herte i Ahena, kada ju je jedan fudbaler "slučajno" udario po grudima, na šta mu se ona nasmešila:

Inače, 2019. godine zbog nje u Iranu ljubitelji fudbala nisu mogli da gledaju meč Bajerna i Augzburga, jer je ona delila pravdu.

Kao što je poznato, u ovoj zemlji je na snazi šerijatski zakon i žene moraju biti pokrivene glave, ali kako to nije bio slučaj sa Nemicom, prenos se jednostavno nije smeo emitovati. Bavarski duel je automatski sklonjen sa programske šeme, jer su zakoni u Iranu izuzetno striktni.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)