SA POBEDOM NA "SAN SIRO" Stanković: Hrabro i pametno da pokažemo šta znamo

Z. ĆOROVIĆ

18. 02. 2021. u 09:00

DVA evropska prvaka - treći put u klinču. Crvena zvezda će u novu bitku sa Milanom morati da uđe bez dvanaestog igrača, ali je i bez navijača spremna da večeras (18.55) na "Marakani" priredi vrhunski spektakl.

СА ПОБЕДОМ НА САН СИРО Станковић: Храбро и паметно да покажемо шта знамо

Foto: Nebojsa Parausic

Trener crveno-belih Dejan Stanković je kao igrač umeo da "muči" Milaneze, sada je spreman da im i sa klupe pripremi neko neprijatno iznenađenje u prvom dvoboju šesnaestine finala Lige Evrope. Nada se Deki i da će njegov tim poneti i nešto više od remija na revanš, koji se igra sledećeg četvrtka na "San Siru".

- Krećemo već od nerešenog, od 0:0. Već imamo remi, za sada. Radićemo na tome da odemo s nečim konkretnijim u Milano. Počećemo sa nerešenim i ja sam zadovoljan kako kreće utakmica - rekao je Stanković uz osmeh, kada su ga novinari pitali da li bi bio zadovoljan i sa nerešenim rezultatom u Beogradu.

Stanković se raduje mečevima sa italijanskim i evropskim velikanom, uz žal što večeras neće biti navijača.

- Ovo je fenomenalan meč za Crvenu zvezdu, u kom mi nemamo šta da izgubimo. Želimo hrabro i pametno da istrčimo i pokažemo šta znamo. Očekujem dobru, pravu evropsku utakmicu. Snaga Milana je očigledna. Njihov kvalitet nikako ne bi trebalo da se potceni. Treba da budemo na zemlji, ne pretimo nikome, tražimo svoje šanse i iz ovog dvomeča izađemo što bolji. Naravno, mnogo mi je žao što "Marakana" ne može da bude puna.

BEZ KAFE SA IBRAHIMOVIĆEM

NA pitanje "Novosti" da li će stići da popije kafu sa velikim prijateljem Zlatanom Ibrahimovićem, trener crveno-belih Dejan Stanković odgovorio je da ovog puta neće.

- Videću ga na utakmici, sigurno ćemo se izgrliti, izljubiti. Što se tiče kafe, popićemo je drugi put, u Milanu. Dobri smo prijatelji svakako - istakao je Stanković.

Trener crveno-belih istakao je da može da računa na Filipa Falka, najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku.

- Falko se podigao što se tiče fizičke spreme. Naravno da računam na njega, ali videćemo da li će biti 90, 60 ili 45 minuta. Nije trenirao sa grupom dobrih 20 dana. Od igrača jedino neću moći da računam na Strahinju Erakovića, koji se povredio na utakmici sa Radničkim. Mnogo mi je žao jer se povredio zbog lošeg terena, a ne od udarca. Žao mi je što se igralo po takvim terenima, to je nehumano - kaže trener Zvezde.

Ne obazire se Mister što Milan dolazi posle poraza od Specije zbog koga je skliznuo sa čela Serije A.

- To može da bude samo jedna loša nedelja. Milanu ne bi trebalo da se preti, ne pada mi na pamet. Poštujem ih kao ekipu, i ono što je Pioli uradio poslednjih šest meseci. Očekujem jak Milan. Svakoj ekipi može da se desi da kiksne jedan vikend, ali su pokazali i dokazali da su neko ko želi prvo mesto u Italiji i Ligu šampiona sledeće sezone. Naša ekipa je drugačija od Specije i ne možemo da je kopiramo, ali smo mogli da vidimo i mane Milana kada gubi - smatra Stanković.

IVANIĆ: PRIŽELjKUJEM 3:0

OD srca i uz iskren osmeh, odgovorio je Mirko Ivanić na pitanje "Novosti" koji rezultat priželjkuje večeras protiv Milana.

- Da bude 3:0 za nas - hrabro je rekao Ivanić i odmah zatim dobio čestitku i od trenera Stankovića koji je sedeo pored njega. - Ovo je velika utakmica za nas, klub, sve. Dugo smo je čekali, detaljno smo se spremili i jedva čekamo da izađemo na teren, pokažemo šta umemo i da nismo slučajno u šesnaestini finala Lige Evrope.
Štimung dobroj atmosferi na konferenciji za štampu dao je Mister, koji je umesto novinara postavio Ivaniću pitanje kako je video ekipu Milana kroz analize koje su pravljene
- Svi znamo ko je Milan, stvarno su fantastičan tim. Čast nam je što ćemo se nadigravati. Oni su favoriti, ne bore se slučajno za titulu u Seriji A - smatra Ivanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri