PLUS DEVET "GREJE" ŠAMPIONA: Prolećni deo Superlige Srbije startovao ovog vikenda

Z. ĆOROVIĆ

05. 02. 2021. u 21:03

NOVI start, stara priča. Ovog vikenda, posle mesec i po dana pauze, počinje prolećni deo Superlige Srbije, a pogled na vrh tabele kao da četiri sezone stoji "zaleđen". Trenutna situacija opet ne obećava neku veliku dramu i neizvesnost u borbi za titulu, ali nikad se ne zna.

ПЛУС ДЕВЕТ ГРЕЈЕ ШАМПИОНА: Пролећни део Суперлиге Србије стартовао овог викенда

FOTO: M. Vukadinović

Sa zalihom od devet bodova prednosti, Crvena zvezda je apsolutni favorit za odbranu titule prvaka Srbije, četvrte zaredom. U ovoj glomaznoj ligi, crveno-beli su u prvih devetnaest kola ostvarili sedamnaest pobeda i dva remija, što im je donelo privilegiju da čvrsto drže svoju sudbinu u rukama. Trener lidera Dejan Stanković uspeo je da ekipu dovede na nivo koji u domaćim uslovima sa lakoćom pravi razliku.

PRVACI

2006/07. C. zvezda

2007/08. Partizan
2008/09. Partizan
2009/10. Partizan
2010/11. Partizan
2011/12. Partizan
2012/13. Partizan
2013/14. C. zvezda
2014/15. Partizan
2015/16. C. zvezda
2016/17. Partizan
2017/18. C. zvezda
2018/19. C. zvezda
2019/20. C. zvezda

Međutim, Partizan se sigurno neće predati i mirno gledati kako ih "šiju" komšije. Od povratka na kormilo crno-belih, trener Aleksandar Stanojević je uspeo da nametne svoju filozofiju, učvrsti linije i uđe u pobednički niz od sedam prvenstvenih mečeva. Tim se nije menjao, normalno je da nada u podvig uvek postoji i sigurno je da će "valjak", predvođen znalcima Sumom, Asanom, Jojićem i Nathom vrebati svaki Zvezdin kiks i priliku da joj opasno zapreti.

Iako ove sezone nema plej-ofa, ostalo je još 19 kola da se nadvise konkurenti i popravi plasman. Trećeplasirana Vojvodina sigurno ima ambiciju da pretekne Partizan i preotme mu drugo mesto, kao što je to uradila sa kup trofejom.

Po kvalitetu, Čukarički zaslužuje sadašnju četvrtu poziciju, poslednju koja vodi u Evropu. Na čelu sa Dušanom Đorđevićem, stručnjakom koji je doneo zanimljive ideje i osveženje u fudbalskoj Srbiji, "brđani" će sigurno imati šta da pokažu i ovog proleća.

Navijači u Srbiji će sa velikim interesovanjem pratiti kako će se bivši selektor "orlova" Mladen Krstajić snaći na klupi TSC. Pored njega, još tri superligaša su nedavno dovela nove trenere. Napredak je postavio iskusnog Milana Đuričića umesto Gorana Stevanovića, Bačka se zahvalila Goranu Milojeviću i dovela Nenada Vanića, dok će za Mačvu debitovati Slaviša Jelić koji je nasledio Dragana Aničića, jednog od najuspešnijih trenera Šapčana svih vremena.

Bitka za opstanak će biti nemilosrdna, šest ekipa ispada da bi se ova ogromna liga smanjila na 16 klubova, mada je zbog lošeg kvaliteta, i to previše. Ovo će biti poslednje prvenstvo bez VAR, koji se u Superligu uvodi od sledeće sezone.

PRELAZNI ROK

CRVENA ZVEZDA

DOŠLI: Falko (Leče), Bakajoko (Inter), Odada (Grafičar), Srnić (slobodan igrač).
OTIŠLI: Boaći (slobodan), Simić (Vojvodina), Spiridonović (Genčlerbirligi).

PARTIZAN

DOŠLI: Živković (Voždovac), Terzić (Čukarički).
OTIŠLI: Pešukić (Novi Pazar), Gigić (Novi Pazar).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024