MARKOVIĆ: OSTAO BIH I POSLE LETA Važno mi je da igram redovno u Partizanu

Milan BLAŽIĆ

28. 01. 2021. u 23:03

POVRATNICI u srpske klubove iz inostranstva obično imaju jednu zajedničku crtu, a to je da se u matične klubove vraćaju pred kraj karijere. Mladi štoper crno-belih Svetozar Marković (20) je izabrao drugačiji put, odlučivši se da posle samo godinu i po dana pečalbarenja dođe na pozajmicu u crno-beli tabor.

МАРКОВИЋ: ОСТАО БИХ И ПОСЛЕ ЛЕТА Важно ми је да играм редовно у Партизану

FOTO: FK Partizan

- Još početkom avgusta se pojavila mogućnost dolaska u Humsku. Od tog momenta sam u glavi zacrtao samo Partizan. Nije lako kad si na pozajmici i taj klub nema ništa od tebe, ne žele da ti daju šansu ako nisi baš mnogo bolji. A ovde je logično potpuno druga priča, svi me znaju i meni nije bilo potrebno vreme za adaptaciju - kaže momak iz Partizanove klase 2000.

Probijanje na fudbalskoj sceni u Grčkoj nije uspelo iz prvog pokušaja.

- Kada sam došao u Olimpijakos, bilo je prisutno već šest štopera, ja sam bio sedmi. Video sam odmah kako stoje stvari i pogrešio sam što nisam odmah otišao na pozajmicu. I pored svega, to je jedno veliko iskustvo, značilo mi je. Lazar Ranđelović je došao kad i ja, tamo je već bio Jagoš Vuković prva dva meseca. Pomogao nam je mnogo, jer u startu bukvalno nismo znali gde smo došli.

Prva pozajmica sa "Karaiskakija" je donela poboljšanje.

- U Larisi je tada ostalo deset utakmica, odigrao sam prvu protiv PAOK, pa "pocrveneo" u drugoj. Posle korone sam odigrao skoro sve i to mi je mnogo značilo.

Na kraju jeseni Aleksandar Stanojević nije štedeo reči hvale za mladog defanzivca, i uz Holendera ga apostrofirao kao najkorisnijeg igrača jeseni.

- Znači mi mnogo da trener misli tako. Bilo je i oscilacija, neka utakmica je bila bolja, neka lošija, to je normalno. Pohvala Stanojevića me podstiče da igram još bolje.

MLADA SELEKCIJA - KLAPA ČETVRTA

SA 20 godina Marković je ostvario nešto što se retko viđa, a to je staž u reprezentaciji do 21. godine.

- Ovo mi je četvrti ciklus u mladoj reprezentaciji. Jednog dana ću, nadam se, stići i do A tima.  Jaka je konkurencija, moram još da napredujem da bi kao nagrada stigla najjača selekcija.

Bajku bi mogao da "preseče" letnji prelazni rok, a Marković želi sa Partizanom na duže staze.

- Partizan nema pravo otkupa, možda postoji mogućnost produžetka pozajmice ili da Partizan otkupi ugovor ako je moguće. Treća solucija je da se vratim u Olimpijakos. Napredovao jesam, sazreo nisam. Ne bi ni bilo dobro da sada dostignem neki limit i da ne mogu dalje.

Standardni štoper crno-belih smireno i trezveno gleda na nastavak sezone.

- Od nas ne zavisi mnogo. Probaćemo da pobedimo sve, i posle derbija pobedom možemo da dođemo na šest bodova razlike. Ostalo već nije do nas, moraće i sreća da nas pogleda - zaključio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri