LOŠA UTAKMICA U SANTO DOMINGU: Osim dolara, sve za zaborav

N. I.

26. 01. 2021. u 20:22

ЛОША УТАКМИЦА У САНТО ДОМИНГУ: Осим долара, све за заборав

BLEDO Jocan Nišić/FOTO: FSS

PROŠLI pola sveta, za remi bez golova (0:0). Na put od tačno 8.600 kilometara superligaška reprezentacija Srbije je otišla u Dominikansku Republiku, gde je u bledoj partiji pre dve noći odigran meč za zaborav.

Tamo daleko, daleko od gola bila je i Srbija, ali i domaćin. Naši su se nekako sakupili sedam dana pred put, a domaćin se "skrpio" i posle više od godinu dana odigrao iole izbiljnu utakmicu i to baš sa Srbijom, koju su mnogi na ovaj put ispratili pomalo sa ciničnim nazivom, kao da su u pitanju neki fudbalski trećepozivci.

STOLICA: BOLJE PROTIV PANAME

PRILIKU za popravni imaće "orlovi" u noći između četvrtka i petka, u 1.00, kada ih u Panama Sitiju čeka Panama, 78. reprezentacija sveta i učesnik poslednjeg Mundijala u Rusiji.

- Naše je da izvučemo pouke iz meča sa Dominikanskom Republikom. Želimo da svi momci dobiju adekvatnu minutažu na terenu i očekujem da budemo mnogo bolji - kaže Stolica.

Kako je izgledalo tih 90 minuta na lošem terenu u Santo Domingu, sva je prilika da je jedini benefit iz ovog meča onih 200.000 dolara, koje će FSS da inkasira onog trenutka kada se odigra i drugi pripremni meč za dva dana u Panama Sitiju protiv Paname.

Srbija je na 30. mestu FIFa liste. Igrala je protiv rivala koji je na 159. mestu, i čija ukupna vrednost je 800.000 evra.

- Bilo je očigledno da pre svega fizički nismo bili ni sveži, ni dovoljno adaptirani za visoku temperaturu. Skoro za 90 odsto igrača je ovo bila prva utakmica u pripremnom periodu. Teren je bio spor i težak za igru. Znam da su momci veoma želeli da pobede i da nam je priznat onaj poništeni gol Vukadinovića, utakmica bi imala drugi tok - rekao je, za "Novosti", trener Ilija Stolica, koji je ove momke poveo na daleki put.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)