SADIK ZALUDEO ŠPANIJU: Velikan želi Nigerijca, Almerija kaže da vredi 60 miliona evra!

Novosti online

26. 01. 2021. u 15:05

BIVŠI fudbaler Partizana Umar Sadik briljira od kada je stigao u Almeriju i potpuno je razumljivo je zašto ga žele brojni klubovi.

САДИК ЗАЛУДЕО ШПАНИЈУ: Великан жели Нигеријца, Алмерија каже да вреди 60 милиона евра!

FOTO: M. Vukadinović

Član Segunde visokog Nigerijca procenjuje na 60.000.000 evra. Od dolaska u ovaj klub postigao je 12 golova u svim takmičenjima i jedna je od glavih uzdanica u borbi tima za plasman u Primeru.

Kako piše "Glas Almerije" sadujski vlasnici su prilikom dolaska Sadika postavili otkupnu klauzulu od 60 miliona evra. Tu informaciju je potvrdio i madridski "AS".

Za bivšeg napadača Partizana je navodno zainteresovana Sevilja. Ipak, u Almeriji insistiraju na njegovom ostanku, bar do leta kako bi pokušali da izbore plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a nema dileme da bi mu ukoliko se to dogodi dodatno porasla cena.

- Umar Sadik poseduje kvalitet da se istakne ne samo u Almeriji, nego i u većem klubu. Veoma je mlad, pred njim je veliki prostor za napredak. Može da igra u Primeri, ali je trenutno najvažnije da daje golove za nas. Morate da mu pružite poverenje da bi vam uzvratio golovima. Takođe, potrebno je da budemo zahtevni kad je on u pitanju kako bi nastavio da trese mreže u kontinuitetu. Što se tiče transfera, u fudbalu se nikad ne zna. Ne mogu sa sigurnošću da garantujem da ostaje sve dok se na okonča prelazni rok. Naravno da sam zabrinut za budućnost Umara Sadika, mada se nadam da će ostati sa nama. Fudbal je pijaca, sve je moguće u završnici - objasnio je Sadikovu situaciju trener Almerije Žoze Gomeš.

Dobre igre Nigerijca umnogome značebeogradskim crno-belima. Naime, ukoliko stigne do 20 golova ove sezone, Partizan će zaraditi 500.000 evra, a još pola miliona evra uslediće ukoliko Sadik odigra 50 utakmica u dresu Almerije.

Najunosnija klauzula je ona od 3.000.000 evra koju ćeklub iz Humske prihodovati ukoliko Almerija izbori plasman u Primeru.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOŠ JE NAŠ: Vojvodina završila veliki posao!