NJIH BRAZIL OPLAKUJE: Ovo su fudbaleri koji su poginuli u avionskoj nesreći (FOTO)

Novosti online

24. 01. 2021. u 16:50

ЊИХ БРАЗИЛ ОПЛАКУЈЕ: Ово су фудбалери који су погинули у авионској несрећи (ФОТО)

foto: fk palmas

NEŠTO više od četiri godine nakon velike tragedije Šapekoenzea u novembru 2016. godine, Brazil je ponovo zavijen u crno zbog avionske nesreće fudbalskog kluba.

Četiri fudbalera zajedno sa predsednikom kluba Lukasom Meirom i pilotom Vagnerom, nastradalo prilikom pada aviona četvrtoligaša Palmasa.

Oni su se uputili na utakmicu koju je trebalo da odigra ovaj brazilski klub u ponedeljak, a nekoliko momenata nakon uzletenja se avion srušio.

U nesreći su poginula četvorica fudbalera, Lukas Praksedes, Giljerme Noe, Ranule i Markus Molinari, kao i predsednik Meira, te pilot.

Lukas Praksedes bio je levi bek, 23-godišnjak koji je karijeru počeo u Interu de Limeiri.

Najpoznatije ime je Giljerme, koji je potekao u Korintijansu, a igrao je i za Internasional.

Ranule je iskusni 27-godišnji golman koji je karijeru gradio u klubovima iz Rija, a u Palmas je došao ovog meseca.

Markus Molinari je bio napadač, kao i njegov otac Marinjo, nekadašnji as Atletiko MG-a.

Predsednik Lukas Meira bavio se agronomijom, a okušao se i u politici. Morao je da se povuče iz trke za gradsko veće Palmasa zbog afere koju je imao u rodnom Gojasu.

Vest o smrti fudbalera i predsednika potvrdio je i Palmas, brazilski niželigaš, dok su poruke podrške i saučešća poslali mnogi brazilski i svetski klubovi.

Među njima i Vila Nova sa kojom je trebalo da meč bude odigran:

- Vila Nova sa tugom i žaljenjem dočekuje vesti o padu aviona. Izražavamo saučešće svim prijateljima i porodicama poginulih. Pristajemo na odlaganje utakmice, a poginulima ćemo odati počast u našoj sledećoj utakmici - deo je saopštenja tog kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)