BELEK POPUT DOMAĆEG TERENA: Crno-beli od juče u poznatoj bazi u Turskoj

M. BLAŽIĆ

15. 01. 2021. u 20:04

SEDAM dana rada u Beogradu je iza fudbalera Partizana, a od juče je nova, stara zimska baza crno-belih tursko letovalište Belek.

БЕЛЕК ПОПУТ ДОМАЋЕГ ТЕРЕНА: Црно-бели од јуче у познатој бази у Турској

FOTO: FK Partizan

U naredne dve nedelje puleni Aleksandra Stanojevića će brusiti formu za proleće na obali Sredozemnog mora, uz idealnu klimu, sjajne uslove za rad i kvalitetne provere, koje su često donosile prevagu kada se birala baza za zimski rad.

Interesantno je da je posle nekoliko godina "lutanja", odlazaka i na egzotične destinacije poput Dubaija, Partizan upravo sa Stanojevićem stigao u Belek početkom 2011, nekoliko meseci posle učešća u LŠ.

STUPAREVIĆ OPET ŽELjA

MLADI reprezentativac Srbije Filip Stuparević (20, na slici) ponovo je na meti Partizana. Crno-beli pregovaraju sa Votfordom o pozajmici darovitog napadača koga su Englezi kupili pre dve godine od Voždovca za 2,5 miliona evra. Ugovor mu važi do 2023. Stuparević nije odigrao nijedan meč za Votford, do sada je bio pozajmljen Pribramu i Voždovcu.

Naredna zima je donela previranja u klubu, smenu Stanojevića i angažovanje Izraelca Avrama Granta. Upravo je to promenilo i kurs crno-belih, pa je otkazan odlazak u Dubai zbog poznatih problema na relacijama Izraelaca i arapskog sveta. Pripreme su odrađene u Hercliji, kod Tel Aviva.

Već naredne zime Partizan se vratio u Belek sa kojim se nije rastajao ni početkom 2014. i 2015. Nemirna politička situacija u Turskoj s kraja 2015. uslovila je preporuku tadašnje srpske vlade da se ova zemlja izbegava kao destinacija, pa je Partizan pribegao alternativnim rešenjima.

Sa tadašnjim šefom struke Ivanom Tomićem ekipa se 2016. pripremala u Nikoziji, da bi godinu i dve kasnije sa Markom Nikolićem i Miroslavom Đukićem Partizan brusio formu na Kipru, ali na drugim koordinatama. Limasol je bio pun pogodak po pitanju klime, ali očajan kada se radi o terenima i protivnicima.

Upravo u vreme kada je Kipra bilo preko glave, ponovo se "otvorila" Turska i dileme nije bilo. Ni naredne zime, ni evo već treću godinu uzastopno. Blaga klima, tereni pod konac i širok spektar rivala učinili su da u Humskoj najkraći sastanci budu oni o temi - kuda na zimske pripreme.

Ove zime, Stanojević je u Belek poveo 30 prvotimaca, među njima i šestoricu omladinaca

Golmani: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović i Lazar Slavković. Odbrana: Marko Živković, Maki Banjak, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Igor Vujačić, Aleksa Purić, Ivan Obradović, Rajko Brežančić. Vezni: Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Bibras Natho, Takuma Asano, Filip Holender, Aleksandar Lutovac, Vanja Vlahović, Nikola Jović, Lazar Marković, Miloš Jojić, Lazar Pavlović, Sejduba Suma, Mihajlo Petković. Napad: Žan-Kristof Bajbek, Nikola Štulić, Samed Baždar i Marko Milovanović.

IZOSTALA ŠESTORICA

TRENER Partizana Stanojević u Turskoj neće moći da računa na golmana Aleksandara Popovića, levog beka Slobodana Uroševića, kao i na napadača Filipa Stevanovića, koji će ići u SAD na turneju sa reprezentacijom Srbije. Takođe, na put nije krenuo ni Aleksandar Miljković zbog zdravstvenih problema, i on će se naknadno priključiti drugovima.

U ekspediciji nisu mladi Nikola Čolić i Denis Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije