POREDE RAČIĆA SA LIONELOM MESIJEM: Kako Srbin ovo sme, a Argentinac ne? (VIDEO)

Novosti online

15. 01. 2021. u 09:29

Ugledni list Mundo deportivo, kao svoju glavnu temu izdvaja proslavu pogotka srpskog fudbalera Uroša Račiča koji je dao protiv Jelkana u meču Kupa kralja pre nedelju dana nakon kojeg je dobio i žuti karton.

ПОРЕДЕ РАЧИЋА СА ЛИОНЕЛОМ МЕСИЈЕМ: Како Србин ово сме, а Аргентинац не? (ВИДЕО)

Foto: EPA

List u daljem tekstu poredi Račićevu proslavu sa ni manje ni više Leom Mesijem, odnosno njegovim spornim slavlje gola. 

Povod za ovakva pisanja medija je i odluka Arbitražnog  suda u Španiji koji je potvrdio kaznu Lionelu Mesiju posle gola koji je dao Osasuni, kada je skinuo dres Barse i odao počast Dijegu Armandu Maradoni, čiji je dres Njuels Old Bojsa nosio ispod.

Sud je odbio žalbu Barse i potvrdio je Mesiju žuti karton i kaznu od 600 evra.

Račič je takođe podigao dres kako bi gol posvetio svom bratu Bogdanu.

- Zanimljvo je da sudija De Burgos Bengoeča čak nije ni opomenuo igrača Valensije Uroša Račića nakon postizanja gola u 9. minutu u kup meču Jelkano - Valensija, iako je povukao majicu i istakao potkošulju sa natpisom "Za Bocu" sa nacrtanim srcem. U njegovom slučaju Komisija za takmičenje nije dodala žuti karton i nije ga kaznila - navodi se u tekstu.

Sud je takođe istakao i član 91 Fudbalskog saveza Španije, koji uključuje situaciju kada fudbaleri pokažu ispod dresa određeni slogan.

- Fudbaler koji povodom postignutog gola ili iz bilo kog drugog razloga tokom igre podignem majicu i prikaže bilo kakvu reklamu, sogan, legendu, anagram ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj ili svrhu akcije, kazniće se novčanom kaznom do 3.000 evra i upozorenjem - navodi se u ovom članu.

Zaključak teksta navodi da ne postoji nikakvo drugačije pravilo ukoliko igrač potpuno skine dres ili delimično, kao što je to uradio Račić, već da su i on i Mesi učinili isto delo, a da je samo jedan kažnjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest