MILAN U "LOVU" NA "VEŠTICE": Pobeda "Rosonera" za povratak na vrh tabele

Novosti online

03. 01. 2021. u 20:26

FUDBALERI Milana nastavili su sa pobedama u italijanskom šampionatu i u 15. kolu Serije "A" pobedili Benevento u gostima rezultatom 2:0.

МИЛАН У ЛОВУ НА ВЕШТИЦЕ: Победа Росонера за повратак на врх табеле

FOTO: AP

Golove za protivnika ekipu sa "San sira" , postigli su Frenk Kesi u 15. i Rafael Leo u 49. minutu.

Beneventu nije pomoglo ni što su imali igrača više od 33. minuta, pošto je Sandro Tonali napravio strašnu grešku. Vezista Rosonera je đonom naleteo na protivnika i sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

Ni tada nije proradila magija Veštica, koje su prethodno dozvolile lideru Kalča da povede u 15. minutu, preko Frenka Kesija. Fudbaler iz Obale Slonovače je uspešno realizovao penal, koji je Alesandro Tuja napravio grubim startom u šesnaestercu.

Međutim, posle isključenja Tolija, domaćin je krenuo svim silama da napada. Ređale su se šanse, Milan se uspešno branio sa desetoricom, a onda stigao i da duplira prednost.  

Tek što je počelo drugo poluvreme, neverovatnu grešku je napravio golman Beneventa Montipo, na loptu van šesnaesterca je krenuo, pa stao, a Leao ga je uhvatio na „krivoj nozi“ i velemajstorski ga lobovao za 2:0.

Ni tada nisu Veštice prestajale sa atacima. Uspele su da izbore i jedanaesterac u 61. minutu, koji je napravio Rade Krunić, ali je Kaprari sa "bele tačke" šutirao pored gola.

Do kraja meča, iako sa igračem manje, Milan je stvorio dve kolosalne prilike. Oba udarca zaustavila je stativa, najpre Čalhanogluov iz daljine, a onda Kesijev sa nekoliko metara, kada su već svi videli loptu u mreži. I pored toga, Rosoneri su sačuvali tron, na kome se šepure posle 15 odigranih kola.

Podsetimo, lider Serije "A" i sedmostruki šampion Evrope u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope gostuje Crvenoj zvezdi 18. februara (18.55), dok je revanš na San Siru sedam dana kasnije (21).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)