HABIB NIJE POGODAN ZA LIČNOST GODINE? Kritike na račun Bi-Bi-Sija zbog dodele nagrade „Putinovom miljeniku“

Novosti online

18. 12. 2020. u 16:06

BRITANSKI nacionalni servis izabrao je Habiba Nurmagomedova za sportsku ličnost godine, a to je prvi put u istoriji ovog izbora da je priznanje otilo u ruke jednom MMA borcu. Izbor ruskog borca izazvao je brojne, uglavnom negativne reakcije, britanske javnosti što je nagradu dobio "miljenik ruskog režima".

ХАБИБ НИЈЕ ПОГОДАН ЗА ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ? Критике на рачун Би-Би-Сија због доделе награде „Путиновом миљенику“

Foto: Jutjub/Printskrin

Mnogi komentatori smatraju da je Bi-Bi-si napravio težak propust, jer je 29-godišnji Dagestanac veliki ljubimac ruskog predsednika Vladimira Putina, koji nije baš omiljena ličnost među gledaocima britanskog nacionalnog servisa.

Habib je u oktobru upisao 29. pobedu u karijeri, samo nekoliko meseci nakon smrti oca, a posle borbe je odlučio da okonča karijeru i da se vrati u svoje selo kako bi bio uz porodicu.

Bi bi si ovu nagradu dodeljuje od 1960, a pre Habiba iz sveta borilačkih sportova osvojila su je samo tri boksera - Muhamed Ali, Majk Tajson i Ivander Holifild.

Rekorder sa četiri nagrade je Rodžer Federer, a osim njega višestruki osvajači su samo još Ali i Jusain Bolt (po tri puta) i golfer Greg Norman (2).

Novak Đoković je bio dobitnik 2011. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)