TIP ANALIZIRA DVA EVROPSKA DERBIJA: Gudelj preti Zidanu - Uzdrmani Real gostuje Sevilji

Novosti online

05. 12. 2020. u 10:00

NE pamte navijači Real Madrida košmarniju jesen u skorije vreme od ove trenutne.

ТИП АНАЛИЗИРА ДВА ЕВРОПСКА ДЕРБИЈА: Гудељ прети Зидану - Уздрмани Реал гостује Севиљи

Foto AP

Ruže im, najblaže rečeno, ne cvetaju ni na jednom frontu. U Ligi šampiona se bore za goli život, u domaćem prvenstvu  zaostaju sedam bodova za Sosijedadom, a treneru Zinedinu Zidanu se drma klupa pred ovonedeljni okršaj sa Seviljom u La Ligi, inače najatraktivnijem susretu koji španski šampionat može da ponudi ovog vikenda.

 Zbog svega navedenog, deluje da je duel u Andaluziji (subota, 16.15) presudan za Zidanov opstanak na klupi madridskog kluba i da bi pobeda bila slamka spasa za legendarnog Francuza.

Sa druge strane, čeka ga Sevilja našeg Nemanje Gudelja, koja je vezala tri pobede u La Ligi, i deluje našpanovano da nokautira grogiranog “kralja”. Ono što može predstavljati problem za Real su i povrede.

Neće biti Serhija Ramosa, Karvahala, Azara, Jovića i jedino pet puta bolja partija nego ona protiv Šahtjora (0:2) im može protiv kvalitetne Sevilje doneti pozitivan rezultat. 

Za kladioce i one sujeverne, vredno je napomenuti da Sevilja dve godine čeka pobedu nad Madriđanima, ali i da je ove sezone slavila uglavnom sa nerešenim rezultatom na poluvremenu. 

LAJPCIG U SUBOTU (18.30) IZAZIVA BAJERN NA „ALIJANC ARENI“ 

Gost mašta o prvom mestu

Fudbaleri Lajpciga imaju teoretsku priliku da se u direktnom duelu sa Bajernom (subota, 18.30) domognu prvog mesta u Bundesligi. Za to im je potrebna druga pobeda nad timom iz Minhena u 11. međusobnom susretu.

Bavarci u ovaj meč ulaze sa velikim respektom prema ekipi iz Saksonije, što dokazuje i činjenica da je trener Hansi Flik u utakmici petog kola LŠ protiv Atletiko Madrida odmarao standardne prvotimce, Roberta Levandovskog, Leona Gorecku i Manuela Nojera. 

Sa druge strane, izabranici Julijana Nagelsmana igraju jednu od ključnih, ako ne i ključnu utakmicu koja će im, u slučaju da ostanu neporaženi, omogućiti da zadrže dobre šanse u borbi za titulu. 

Pobeda nad šampionom, sigurno bi Lajpcigu dala krila, dok bi ga poraz udaljio od pehara, jer je pet bodova zaostatka za Bajernom skoro nenadoknadiva razlika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)