TIP ANALIZIRA DVA EVROPSKA DERBIJA: "Pevci” redovno primaju po dva komada

Đ. S.

28. 11. 2020. u 10:00

TIP vam donosi analizu dva velika derbija koji nas čekaju u subotu

ТИП АНАЛИЗИРА ДВА ЕВРОПСКА ДЕРБИЈА: Певци” редовно примају по два комада

Foto: EPA-EFE/Clive Rose / POOL

 ČELSI DOČEKUJE TOTENHEM U VELIKOM LONDONSKOM DERBIJU PREMIJER LIGE (NEDELjA, 17.30)

Frenk Lampard, trener Čelsija, naciljao je bivšeg mentora Žozea Murinja za skok u vrh Premijer lige. Uzda se u moć “Stamford Bridža“, svog stadiona, na kojem će dočekati Totenhem u velikom londonskom derbiju (nedelja, 17.30). U prethodnih deset susreta, Čelsi na domaćem terenu samo jednom nije dao najmanje dva gola "pevcima", a golgetersku formu je popravio u poslednje vremme i najefikasniji su tim u ligi. Takođe, sva tri međusobna duela u Premijer Ligi dobio je Čelsi (2:1, 0:2, 2:0), koji iza sebe ima seriju od šest pobeda u svim takmičenjima. 

Sa druge strane, Murinjovi puleni su osokoljeni trijumfom protiv Mančester sitija, puni samopouzdanja, spremni da zadaju udarac još jednom rivalu za titulu. Međutim, imaće daleko teži posao nego protiv "građana" koji su očigledno u lošoj formi, dok je, posle uvodnog grča, Lamparadova skupocena ekipa potpuno proigrala, i na poslednje četiri utakmice nije primila gol. Mada, ako neko može da otključa začaranu mrežu sve boljeg Eduarda Mendija, onda su to majstori Kejn i Son. 

Oba tima su uz Liverpul, najefikasniji Premijerligaši, što bi moglo da prognozere navede da tipuju golove. Stim u vezi, trebalo bi biti oprezan jer se sa Murinjom nikad ne zna. Ne bi čudilo da Portugalac pokuša nešto defanzivnijom postavkom da nadmudri mladog kolegu.  

SOSIJEDAD I VILjAREAL SASTAJU SE U NAJATRAKTIVNIJEM SUSRETU 11. KOLA ŠPANSKE LIGE (NEDELjA, 21.00)

Lider potapa i "žutu podmornicu"

Teško da je iko mogao da zamisli da će duel prvog i trećeg u Španskom prvenstvu, biti okršaj Viljareala i Real Sosijedada. Ali, popuštanje Reala i Barse, kao i veoma dobra izdanja Sosijedada, koji je na čelu La Lige, učinili su da baš to bude derbi Pirinejskog poluostrva ovog vikenda (nedelja, 21.00).

A u njemu, Viljareal se nameračio na najbolju odbranu Španije u aktuelnoj sezoni, koja je samo četiri puta kapitulirala (manje primio samo Atletiko M. – dva gola). Ipak, tradicija kaže da je na 9 od prethodnih 10 susreta ova dva tima, "žuta podmornica" postizala barem jedan gol protiv Sosijedada, mada se gosti ove sezone ne mogu pohvaliti impresivnim golgeterskim saldom, budući da su mreže rivala tresli 14 puta. Ono što može da im ide u prilog je i verovatni izostanak dirigenta lidera, Davida Silve, koji ima povredu zadnje lože. Uprkos tome, Sosijedad je favorit na ovoj utakmici jer je vezao čak šest prvenstvenih pobeda, mada ni “podmornica” nije potopljena na sedam poslednjih mečeva u La Ligi (četiri pobede i tri remija)

ROMA BEZ PORAZA NA TERENU, IDE U NAPULj NA DERBI 9. KOLA SERIJE A (NEDELjA, 20.45)

Raspoloženi za golove i nadigravanje

Da nije bilo poraza za "zelenim stolom" od Verone, Roma bi bila jedina neporažena ekipa u Italijanskoj ligi, pošto na terenu, niko nije uspeo do sada da uzme meru "vučici". To će verovatno predstavljati motiv više ekipi Napolija, i njihovom temperamentnom treneru Đenaru Gatuzu u derbiju italijanske lige (nedelja, 20.45). Taj niz nepobedivost Rome, kao i činjenica da ih je u prošlonedeljnom derbiju Milan potpuno nadigrao, sigurno će dovesti borbenu gotovost Napolitanaca, koji su u "mini" rezultatskoj krizi (izgubili i od Sasuola u pretprošlom kolu), na najviši nivo. Ono što može da bude zanimljivo i interesantno igračima koji budu tipovali ovaj susret, jeste činjenica da zadnjih pet puta, rimski i napuljski tim nisu propustili da štikliraju "gol-gol" kolonu, a bili su izjednačeni sa po dve pobede i jednim remijem u pomenutom opsegu. Na poslednjih devet utakmica samo su jednom remizirali, a na prethodnih pet prvenstvenih mečeva palo je 19 golova, pa se i ovoga puta očekuje efikasan duel. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)