GORDAN PETRIĆ ZA "NOVOSTI": Za borbene Škote je svaki meč finale

N. ILjUKIĆ

12. 11. 2020. u 09:00

AKO iko poznaje Škote i njihov fudbal u dušu od svih Srba, onda je to Gordan Petrić (51).

ГОРДАН ПЕТРИЋ ЗА НОВОСТИ: За борбене Шкоте је сваки меч финале

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji as Partizana, koji je posle Humske 1 nosio dresove Dandi junajteda (1993-1995), slavnog Rendžersa (1995-1998) i Hartsa (1999-2001), zna kako Škoti dišu ispred stadiona, na stadionu, u svlačionici, na terenu...

- Da znate da oni dolaze u Beograd motivisani onoliko koliko je motivisana i naša reprezentacija. Imaju u svom sastavu igrače koji svake srede ili svakog vikenda igraju mečeve koje doživljavaju kao neko finale. Navikli su da igraju pred punim stadionima, ali su se donekle navikli i na nove okolnosti i prazne tribine koje će da ih dočekaju i u Beogradu - raportira iz Slovenije za "Novosti" Gordan Petrić, samo što je juče završio jutarnji trening u svojoj Gorici, na čiju klupu je seo ovog leta.

Asovi robertson i mektominej

ZA razliku od selekcije Srbije, gde će biti mnogo asova iz velikih evropskih klubova na terenu i na klupi, Škoti se najviše uzdaju u dvojicu.

- Robertson iz Liverpula i Mektominej iz Mančester junajteda su najzvučnija imena, ali će i ostali pokazati zašto Škotsku krasi epitet kolektivne, uporne i odgovorne ekipe - kaže Petrić.

Kroz niske beogradske oblake danima se oseća da Srbija igra istorijski meč protiv Škota.

- Nas možda nije bilo 20 godina na tom prvenstvu, ali oni su ga poslednji put igrali pre 24 godine. Pored toga, u Beogradu će da se bore za priliku da sledeće godine igraju šampionat u svojoj zemlji, jer su u grupi koja će se igrati u Londonu i Glazgovu - dodaje Petrić.

Ali crta patriotizma i optimizma isijava iz nekada sjajnog štopera kojeg su Škoti odavno snimili i izabrali, jer je bio kao rođen za njihov stil igre.

- Mi imamo bolje igrače na papiru. Nadam se da će to da bude očigledno i na terenu. Oni forsiraju formaciju 3-4-1-2, naš selektor voli sistem 3-4-3. Ali očekujem taktičku borbu, čiji ishod može da odluči jedan genijalan potez, jedna greška - zaključuje Petrić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a