ISPOVEST VAN BASTENA: Funkcionisanje zgloba mi je bilo limitirano

V. N.

06. 11. 2020. u 18:46

ŠEST godina igranja za Ajaks, osam za Milan, 218 golova na 280 odigranih utakmica...

ИСПОВЕСТ ВАН БАСТЕНА: Функционисање зглоба ми је било лимитирано

FOTO: EPA/ANATOLY MALTSEV;

Sve to predstavlja ličnu kartu legendarnog Marka van Bastena (56), čija se karijera prerano završila u 31. godini, posle neuspešne borbe sa teškom povredom zgloba. Legendarni "leteći" Holanđanin otvorio je dušu "Skaju" i otkrio mračnu stranu života i karijere.

Prvi problemi su počeli još 1986. na meču sa Groningenom.

- Uklizao sam i odjednom sam osetio da sam povredio zglob. Veliki je problem što je u to doba doktor to smatrao za lakšu povredu i rekao mi da ću moći normalno da igram i pored toga. I ja sam nastavio, ali sam sve vreme osećao bol.

Pokušavao je mnogo toga Van Basten kasnije, išao na operacije...

- Probao sam mnogo različitih stvari da bih spasao karijeru, ali kost je postala tako osetljiva da je mogla da se polomi u svakom trenutku. Na kraju, samo sam želeo da bol nestane.

Van Basten tvrdi da zbog povrede nije mogao da se igra u parkiću sa svojom decom, nije mogao čak ni da se penje uz stepenice kuće i da mu je zglob u 32. godini izgledao kao zglob čoveka od 80 godina. Ipak, u jednoj situaciji mu je to pomoglo.

- Funkcionisanje zgloba mi je bilo limitirano. Da nije bilo tako, ne bih na onakav način mogao da zahvatim loptu protiv SSSR i postignem antologijski gol - zaključio je Van Basten.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)