LIGA ŠAMPIONA: Nikolićeva zamka Simeoneu

LOKOMOTIVA iz Moskve ima dva lica ove sezone. Jedno bolje, koje prikazuje u Ligi šampiona, i ono lošije, u domaćem prvenstvu.

ЛИГА ШАМПИОНА: Николићева замка Симеонеу

FOTO: AP

Prvo je tim Marka Nikolića pokazao prošle nedelje, protiv Bajerna kada je zamalo stigao do bod (1:2), dok je poraz od Sočija u ruskom prvenstvu (2:1) ipak prebacio fokus medija na slabije rezultate u poslednje vreme, pred današnji duel sa Atletikom iz Madrida (18.55) u trećem kolu elitnog takmičenja.

- Trenutno je najvažnija utakmica protiv Atletika, moramo da se skoncentrišemo na nju - rekao je Nikolić u najavi duela sa Madriđanima, koji su u pet susreta sa ovim ruskom klubom zabeležili četiri pobede i remi.

Nada se srpski stručnjak da će se posle dvoboja sa "jorgandžijama" temperamentnog Dijega Čola Simeonea, pričati o pozitivnom ishodu, a ne o lepim impresijama kao posle Bajerna, kada ga je jedna dobra kontra i rezonsko rešenje Ze Luisa delilo od podele plena sa najboljim timom Starog kontinenta.

- Stiže nam jak tim u Moskvu. Poštujem Atletiko i Simeonea, redovni su učesnici nokaut-faze Lige šampiona, ali mi smo spremni, imamo kvalitet. Ostavili smo dobar utisak protiv Bajerna, ali nismo uzeli bodove. Protiv Atletika ćemo učiniti sve da dođemo do njih, pre nego da ostavljamo utiske - konstatovao je nekadašnji strateg Partizana.

Nikolić neće biti jedini predstavnik u današnjem programu LŠ, koji će sa posebnom pažnjom pratiti i selektor Ljubiša Tumbaković. Dušan Tadić i njegov Ajaks posle još jedne goleade u prvenstvu (dobili Sitard 5:2), idu na noge danskom Midtjilandu i jure prvu pobedu, posle poraza od Liverpula i remija sa Atalantom. Imaće novopečeni reprezentativac Lazar Ranđelović takođe šansu da se pokaže, i to pod najbleštavijim svetlima "Etihad" stadiona na gostovanju Mančester sitiju, dok bi u toj grupi na terenu trebalo da se nađu i Marko Grujić i Nemanja Radonjić u okršaju Porta i Marselja.

KOLAROV U GOSTIMA JOVIĆU

NAJATRAKTIVNIJI meč današnjeg programa biće okršaj Reala i Intera u Madridu (21.00). Oba tima su bez pobede u prva dva kola, a na terenu teško da ćemo videti i Aleksandra Kolarova i Luku Jovića.

Izvesnije je da će Kolarov dobiti poverenje svog trenera na pomoćnom terenu "Alfredo di Stefano" dok je Jović posle nešto veće minutaže početkom oktobra, ponovo prikucan za klupu Reala u poslednje vreme.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!