SAVIĆA ODUŠEVILI ORLOVI: Konačno smo igrali kao tim

Novosti online

10. 10. 2020. u 13:28

LEGENDA srpskog fudbala Dušan Dule Savić govorio je pobedi naše reprezentacije nad Norveškom u baražu za Evropsko prvenstvo.

САВИЋА ОДУШЕВИЛИ ОРЛОВИ: Коначно смо играли као тим

Foto: N. Skenderija

Za plasman na kontinentalnu smotru potreban je još jedan trijumf – onaj nad Škotskom 12. novembra u Beogradu.

- Posle utakmice u Norveškoj jesam optimista. Posle duže pauze naša reprezentacija je izgledala upravo onako kako smo želeli. Ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj svi učesnici tog meča mogzu da budu ponosni", rekao je Savić u Jutarnjem programu TV Prva.

- Desilo se da biste napravili dobar tim, potrebno je vreme. Selektor Tumbaković je izjavio sedam meseci rada je bilo. Ovoga puta je sve funkcionisalo na najbolji mogući način. Napadali smo sve vreme. Sve šanse su bile iz uigranih akcija. Ovoga puta je reprezentacija Srbije delovala kao pravi tim. To je ono što mi očekujemo od njih. Mitrović je propustio dve šanse, ali drugi detalj je važan. Onaj iz 120 minuta kada se Mitrović sam borio sa dvojicom Norvežana na 30 metara od njihovog gola i kada je izborio aut za nas. To je pokazalo tu odlučnost, disciplinu, posvećenost...", dodao je on.

Savić se plaši mogućeg odlaganja meča Srbija – Škotska.

- Plašim se da ne dođe do novog talasa i da se slučajno ne desi neko otkazivanje utakmice. bilo bi sjajno kada bismo imali dve i po hiljade navijača bar."

Prokomentarisao je i prezimenjaka Sergeja, junaka pobede u Oslu.

- LJudi nemaju predstavu o njegovim anstupima u Italiji. Ima prenosa, ali to nije dovoljno. On je pokazao kad je ušao majstorstvo, posebno kod drugog gola."

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)