ŠTA ĆE BITI SA SERIJOM A? Napoli nije došao u Torino, Juve traži 3:0

Novosti online

04. 10. 2020. u 21:50

VELIKO je pitanje šta će biti sa Serijom A posle poteza fudbalera Napolija da se ne pojave na utakmici protiv Juventusa.

ШТА ЋЕ БИТИ СА СЕРИЈОМ А? Наполи није дошао у Торино, Јуве тражи 3:0

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Pretili su čelnici takmičenja prvom čoveku kluba iz Napulja, Aurelio De Laurentis je isterao svoje i nije doveo ekipu u Torino.

Po svim pravilima utakmica bi trebala da bude registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist "stare dame". Ipak, uprava Serije A bi rizikovala da ih De Laurentis tuži, a epilog svega bi bio nejasan.

Glavni razlog zašto Napoli nije došao na utakmicu je taj što je Pjotr Zjelinski pozitivan na virus korona i prvi čovek kluba je bio prinuđen da 16 igrača koji su bili u kontaktu s njim odvede u samoiziolaciju u trening centar Kastel Volturno.

Kontradiktorno u celoj priči je to da De Laurentis nije bio toliko zabrinut za zdravlje fudbalera kad je u Napulj prošle nedelje stigla Đenova koja je deklasirana 6:0, a imala je veliki broj igrača zaraženih Kovidom-19.

Juventus je uradio ono što je bilo do njih. Došao je na stadion, objavio startnih 11, ali Napoli nije došao u Torino.

- Potrebna su nam jasna pravila. Protokol su vrlo jasni kad su ovakve situacije u pitanju. Ovo se moglo predvideti, da će na dan utakmice u nekom timu biti jedan ili dvojica inficiranih igrača. Protokol kaže da u takvim slučajevima samo incifirani idu u samoizolaciju. Tako možemo da nastavimo da treniramo, da igramo kad su slučajevi negativni. Savez je tako odlučio u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja. I svi znamo šta treba da se sada uradi - rekao je Andrea Anjeli prvi čovek šampiona Italije.

Nema sumnje jasno je da predsednik "stare dame" aludira da bi meč trebalo da bude registrovan rezultatom 3:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)