MESI JE UVEK OPASAN: Kuman otkrio na kojoj poziciji će igrati Argentinac

Novosti online

08. 09. 2020. u 16:20

LIONEL Mesi je doneo odluku da ostane u Barseloni i već sada Ronald Kuman zna na kojoj poziciji će koristiti Argentinca.

МЕСИ ЈЕ УВЕК ОПАСАН: Куман открио на којој позицији ће играти Аргентинац

Lionel Mesi foto: EPA

Holanđanin želi da Katalonci igraju u formaciji 4-2-3-1, a Mesi će biti "lažno" desno krilo. na levoj strani bi trebalo da bude neko od trojca - Usman Dembele, Ansu Fati ili pridošlica iz Brage Trinkao, piše "Mundo Deportivo".

Kuman smatra da će protivnici morati dobro da obrate pažnju na Mesija kada je na toj poziciji i tako bi se otvorio prostor na suprotnoj strani.

Na taj način bi Barselona naterala rivala da se skroz povuče. Jedan od moguće trojice fudbalera na levoj strani bi tražili dubinu, a Mesi bi se izvlačio u sredinu i na taj način bi mogao da ugrozi rivala svojim prepoznatljivim driblinzima.

Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Kapiten Barse će imati potpunu slobodu u napadu, Kuman neće tražiti od njega da se vraća u odbranu. Novi trener ne želi da mu se najbolji igrač troši u odbrani, iako neće biti u popunosti oslobonjen timskih obaveza na terenu.

Mesi je kod bivših trenera Ernesta Valverdea i Kikea Setijena igrao gde je hteo. Menjao je mesta, bio je i na desnom krilu, iza napadača, pa čak i u srcu napada zajedno sa Luisom Suarezom.

Videćemo kako će na terenu izgledati ova Kumanova zamisao, ali jedno je sigurno - Mesi je opasan na kojoj god poziciji da igra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale