PRESELA IM IBICA: PSŽ je postao novi klaster u epidemiji virusa korona u Francuskoj

LETOVANjE pariskih fubalera na Ibici, s noćnim provodima uz sumnjivo poštovanje mera zaštite, dovelo je klupskog vicešampiona Evrope u nezavidan položaj.

ПРЕСЕЛА ИМ ИБИЦА: ПСЖ је постао нови кластер у епидемији вируса корона у Француској

Fudbaleri PSŽ Foto AP

PSŽ je postao novi klaster u epidemiji virusa korona u Francuskoj. Uz tri postojeća igrača - Brazilca Nejmara i dvojicu Argentinaca, Anhela di Marije i Leandra Paredesa, još trojica su testirana pozitivno: kapiten, Brazilac Markinjos, golman iz Kostarike Kejlor Navas i argentinski napadač Mauro Ikardi, što je broj ukupno inficiranih u ovom klubu podigao na šest.

Posle pojave tri prva slučaja, odmah su testirani svi igrači i članovi stručnog štaba. Trening u četvrtak je otkazan. Svi pozitivni moraće u četrnaestodnevni karantin.

Zbog nastupa u finalu Lige šampiona, PSŽ bi svoju prvu utakmicu u prvenstvu 2020/2021. teoretski trebalo da odigra 10. septembra protiv Lansa. Po dosadašnjim pravilima, Liga odlaže meč ukoliko u poslednjih osam dana neki klub ima četiri ili više zaraženih igrača. PSŽ je svoja prva tri slučaja prijavio devet dana pred najavljenu utakmicu, pa će odlaganje najverovatnije zavisiti od toga da li će biti još zaraženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)