NEMAČKA MAŠINA NA FRANCUSKO ČUDO: Lion i Bajern odlučuju ko će na megdan Parižanima u borbi za evropski tron

ČAK i pre nego što su demonstrirali silu i mrežu Barselone napunili do vrha (8:2), fudbaleri Bajern Minhena su slovili za favorita da osvoje pehar namenjen osvajaču Lige šampiona.

НЕМАЧКА МАШИНА НА ФРАНЦУСКО ЧУДО: Лион и Бајерн одлучују ко ће на мегдан Парижанима у борби за европски трон

Foto AP

Osam lopti iza leđa nemoćnog Ter Štegena je to samo potvrdilo, ali da bi uopšte došli u priliku da se bore za "ušatog", neophodno je prvo da večeras (21.00 RTS, Arena) preskoče najveće iznenađenje elitnog takmičenja. Lion, koji opijen izbacivanjem Juventusa i Mančester sitija sanja još jedno čudo.

POBEDA VREDI 2.700.000 Evra

AKO fudbaleri Crvene zvezde izbore plasman u grupnu fazu, svaka pobeda će im doneti 2.700.000 evra, dok će za remi inkasirati 900.000. Prošle sezone, crveno-beli su od igranja u grupi zaradili 2,7 miliona (pobedili samo Olimpijakos), dok je pre dve bile nešto berićetnije, pošto su osvojena četiri boda i 3,6 miliona (pobedili Liverpul i igrali nerešno sa Napolijem).

Korona, i "fajnal-ejt" u Lisabonu, iznedrili su neke neočekivane ishode, ali ulazak Francuza u samu završnicu svakako je najveće od njih. Kažu da grom ne udara dva puta na isto mesto.

Foto AP

- Izbacili smo velike timove, i pokazali da smo dobri kao i ostali koji su došli u Lisabon. Ali ne smemo da se zanosimo, moramo da stojimo čvrsto na zemlji i nastavimo da radimo - prizeman je Maksvel Korne, koji je načeo "građane" u četvrtfinalu.

Međutim, Bajern nije ni Juventus, ni Siti, već ozbiljna mašinerija koja pod vođstvom Hansija Flika ne zna za poraz u LŠ, ima svih devet pobeda ove sezone i ne planira da stane na tom putu. Nemci u svojim redovima imaju i prvog strelca ove sezone u najboljem evropskom takmičenju, Roberta Levandovskog, koji je sa 14 golova na prvom mestu, daleko ispred konkurencije.

ŠANSA ZA OSVETU

LION je prvi put posle deset godina ušao u polufinale Lige šampiona, a zanimljivo je, imaće šansu da se osveti, pošto je i 2010. igrao protiv Bajerna i izgubio. Tada se, kao što se i u normalnim okolnostima radi, igralo na dve utakmice, a nemački tim je slavio ukupnim rezultatom 4:0 (3:0, 1:0).

- Oni koji me poznaju ne moraju da me podsećaju da ne živim u prošlosti. Naravno da smo zadovoljni rezultatom protiv Barselone, ali svi znamo koliko brzo stvari mogu da se okrenu u fudbalu. Moramo da gledamo u ono što je ispred nas, utakmica počinje rezultatom 0:0. Imamo iskusne igrače koji razumeju ove stvari, pripremamo se na najbolji način ali još postoje sitnice koje treba da ispravimo - istakao je Flik, koji je posle smene Nika Kovača napravio revoluciju u bavarskom gigantu i stvorio moćan tim.

Sa druge strane, uzdanica Liona će biti Memfis Depaj, koji sa šest "recki" predvodi ekipu u statističkim kolonama. Uz njega, tu je i pomalo zaboravljeni napadač Musa Dembele, koji je ulaskom sa klupe protiv Sitija, preokrenuo tok utakmice sa dva gola.

Kao i do sada, na stadionu "Žose Alvalade", spektakl će propustiti navijači, a jedna utakmica će odlučivati o pobedniku. Boljeg čeka okršaj sa PSŽ-om koji je sinoć savladao Lajpcig (3:0).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola