LIGA EVROPE: Inter posle 10 godina stigao do polufinala, Junajted sa penala slomio Kopenhagen

Tanjug/Novosti online

10. 08. 2020. u 23:08 >> 23:52

ITALIJANSKI i engleski klubovi prošli dalje.

ЛИГА ЕВРОПЕ: Интер после 10 година стигао до полуфинала, Јунајтед са пенала сломио Копенхаген

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su večeras u četvrtfinalu na "neutralnom" terenu u Diseldorfu savladali Bajer iz Leverkuzena 2:1 (2:1). Ovo je prvi put od 2010. godine da se italijanski tim plasirao među četiri ekipe u nekom evropskom takmičenju.

Golove za milanski tim postigli su Nikolo Barela u 15. i Romelu Lukaku u 21. minutu, dok je strelac za Leverkuzen bio Kaj Haverc u 25. minutu.

Istovremeno, Mančester Junajted i Kopenhagen su u Kelnu igrali više od 120 minuta. Posle 90 minuta igre nije bilo pogodaka (0:0). Doduše, gol Grinvuda je poništen zbog ofsajda posle gledanja video-tehnologije, a pre toga je VAR zbog ofsajda koji je prethodio faulu poništio odluku sudije o penalu za engleski tim.

Međutim, u prvom produžetku, tačnije u 105. minutu je sudija pokazao na "kreč" posle sumnjive situacije u kaznenom prostoru Danaca. Bruno Fernandeš je postigao pogodak, ujedno i gol koji je odveo "crvene đavole" dalje.

I jedni i drugi čekaju rivala u polufinalu. Mančester će igrati sa boljim iz meča Vulverhempton-Sevilja, a Inter sa pobednikom susreta Šahtjor-Bazel. Oba okršaja su na programu sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)