GUDELJ ODUŠEVLJEN SEZONOM U ŠPANIJI: Mesiju nisam tražio dres

V. N.

26. 07. 2020. u 21:14

SEVILjA je u Ligi šampiona i klub našeg reprezentativca Nemanje Gudelja (28) je ostvario cilj i san za ovu sezonu.

ГУДЕЉ ОДУШЕВЉЕН СЕЗОНОМ У ШПАНИЈИ: Месију нисам тражио дрес

Nemanja Gudenj i Lionel Mesi Foto "Instagram" N. Gudelj

Ekipa iz Andaluzije je na kraćem odmoru, uskoro počinju kvalifikacije, a tim koji predvodi nekadašnji trener Real Đulen Lopetegi je jedna od onih koji je "saplela" Barselonu na putu ka tituli.

Bilo je to polovinom juna kada je u remiju bez golova Sevilja uzela dva važna boda Barsi koja je bila ispod svog nivoa posle pauze zbog pandemije virusa korona koja je "divljala" u Španiji tokom celog proleća.

Nemanja Gudelj je u tom meču igrao protiv Mesija, a za holandske medije je dao vrlo originalan odgovor na pitanje da li je bio oduševljen pojavom kapitena Barselone i reprezentacije Argentine na terenu u Sevilji.

- Znam sam da sam igranjem protiv Mesija ostvario san mnogih igrača, ali za mene je on samo jedan od rivala. On je veliki igrač, veliko ime, ali nije drugačiji od ostalih momaka iz lige. Da li sam mu tražio dres? Nisam nikad ni pomislio na to - rekao je Gudelj.

Sa ukupno 356 utakmica u nogama u dresu Sevilje Gudelj je ostavio utisak pouzdanog čoveka u veznom redu Lopetegijevog tima, a bilo je mečeva kada je, zbog raznih i bizarnih okolnosti, morao da igra čak i u poslednjoj liniji odbrane. Setio se Gudelj, dok je ovih dana na odmoru u Holandiji, kako su izgledali prvi dani u Sevilji.

- Samo što sam sleteo u Sevilju da potpišem ugovor, osetio sam da će to biti posebno odredište za mene. Direktor aerodroma čekao me zajedno sa Monćijem, direktorom Sevilje. Odmah sam shvatio šta klub znači za taj grad. Ja sam toliko zanet stalnom željom da se unapređujem da nekad zaboravim da živim u sadašnjem vremenu. Ali video sam kako sija ponos sa lica mojih roditelja. Majka mi je stegla ruku od sreće u jednom momentu. Bilo je prelepo. Stvarno bih mogao malo više da uživam - ponosan je Nemanja Gudelj.

ISKUSTVO IZ KINE

NEMANjA Gudenj je imao i iskustvo u kineskom fudbalu u dresu Tjanđina.

- Imao sam 26 godina kada sam otišao u Kinu, ali sam uvek imao cilj da se vratim posle toga u Evropu, da igram na najvišem nivou fudbala. Nisam hteo da samo odem u Kinu da zaradim novac i da gledam kako vreme prolazi. Trener mi je bio Fabio Kanavaro, mnogo taktičkih stvari sam naučio od njega i to primenjujem sada dok igram u Španiji - kaže Gudelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!