SAVRŠEN KRAJ SEZONE: Ivanović sa Zenitom osvojio duplu krunu

B. Antić

25. 07. 2020. u 18:27

NA savršen način završio je Branislav Ivanović (36) sezonu sa Zenitom.

САВРШЕН КРАЈ СЕЗОНЕ: Ивановић са Зенитом освојио дуплу круну

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Pobedom u finalu nad drugoligašem Himkijem na neutralnom terenu u Jekaterinburgu, klub srpskog defanzivca je osvojio Kup Rusije u tako kompletirao duplu krunu - 1:0 (Džuba 84, penal).

Bane je tako na terenu još jednom dokazao da ga se reprezentacija Srbije prerano odrekla pre dve godine. Sa kapitenskom trakom oko ruke, u 2019/2020. najpre je doveo ekipu iz Sankt Peterburga do odbrane titule u prenstvu sa 15 bodova više od drugoplasirane moskovske Lokomotive. Zatim je izabran u idealni tim ruskog šampionata, i danas je sve ukrašeno peharom kupa.

Ivanoviću je ovo druga dupla kruna u karijeri. Prvu je proslavio 2010, kada je sa Čelsijem trijumfovao u Premijer ligi i FA kupu Engleske. Interesantno je da je rekorder po broju nastupa za "orlove" (105 mečeva) već jednom slavio u Kupu Rusije, i to 2007, sa Lokomotivom posle produžetaka u duelu sa gradskim rivalom Moskvom (1:0).

Današnjom pobedom, Ivanović (igrao svih 90 minuta), stigao je do 14. trofeja u karijeri, s tim što mu je ovo treći sa Zenitom. U redove ruskog velikana je stigao 2017, posle devet i po godina provedenih u Londonu. Ponašanjem i odličnim partijama zaslužio je traku, a u tekućoj sezoni je na 36 susreta postigao četiri gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna