KLOP SA PEHAROM PORUČIO: Nećemo stati na ovome, slavićemo sa navijačima kad virus ode

V. N.

23. 07. 2020. u 19:28

KONAČNO su, sinoć, držali fudbaleri Liverpula pehar prvaka Engleske u rukama, slikali se, veselili.

КЛОП СА ПЕХАРОМ ПОРУЧИО: Нећемо стати на овоме, славићемо са навијачима кад вирус оде

Foto: Tanjug/Laurence Griffiths, Pool via AP

Takva slika je viđena posle 30 godina pauze, kada je završen meč 37. kola protiv Čelsija na "Enfildu" (5:3). Emocije su drmale "redse", ali odmah kada je došao sebi, menadžer Jirgen Klop je najavio da niko ne sme da se zadovolji do sada ostvarenim.

- Nećemo na ovome stati - rekao je Klop. - Brzo nam dolaze novi izazovi, opet ćemo igrati Ligu šampiona. Svakako očekujem da još napredujemo, imamo kapacitet za to. Takođe, ni drugi neće spavati.

Harizmatični nemački strateg konstantno uvećava kolekciju pehara Liverpula. Zasad je doneo evropsku i svetsku titulu, UEFA Superkup i najzad prvenstvo Engleske.

- Neverovatno je šta smo sve postigli. Osvojili smo četiri trofeja, i to velika. Ne mogu da opišem koliko sam ponosan. Generalno, ne volim da se slikam. Ali, sa ova četiri pehara moram da ima fotografiju. Ovakve stvari se ne dešavaju često u životu.

Klopu, koji je od 2015. na klupi "crvenih", nedostajala je publika prilikom ceremonije dodele pehara.

- Šteta je što nije bilo navijača. Međutim, dobra stvar je što je našim porodicama bilo dozvoljeno da prisustvuju, tako da je bio lep osećaj. Na kraju je sve dobro ispalo. Iskreno, pre četiri meseca nisam ni verovao da će biti moguće da se igra fudbal zbog virusa korona.

Izostao je krcat stadion, puni pabovi i reke ljudi na ulicama. Ipak, Nemac najavljuje da će biti veselja kada pandemija prođe.

- Budite svi spremni za feštu, kada virus ode. Zajedno ćemo slaviti, budite spremni - poručio je 53-godišnji trener.

SVAĐA

UTAKMICU između Liverpula i Čelsija obeležila je i svađa trenera, Jirgena Klopa i Frenka Lamparda. Englezu je zasmetala preterana radost "redsa" prilikom postizanja golova.

- Tanka je linija između pobednika koji slavi osvajanje pehara i arogancije. Svaka čast Liverpulu na tituli, ali dok se igra utakmica, ne sme da bude takvog iskazivanja emocija - rekao je Lampard posle meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)