KATAI I SPIDI PRAVI TANDEM: Zvezda polako kristališe tim na Divčibarama

V. N.

19. 07. 2020. u 22:06

GLAVOBOLjE oko zdravstvenog biltena koji je crveno-belima donela pandemija virusa korona su prošlost.

КАТАИ И СПИДИ ПРАВИ ТАНДЕМ: Звезда полако кристалише тим на Дивчибарама

Foto: FK Crvena zvezda

Strateg srpskog šampiona Dejan Stanković ponovo može da računa na šestoricu igrača koji su se izborili sa ovom bolešću i sada polako počinje da sklapa kockice u mozaik tima.

Ono što stručni štab i navijače Crvene zvezde može da raduje je to da je dolaskom Srđana Spidija Spiridonovića i Aleksandra Kataija vezni red dobio mnogo više kvalitetnih opcija i rešenja.

- Spiridonović se zajedno sa Kataijem uklopio fenomenalno, interesantan igrač, profil koji navijači vole. Jak je na lopti, snalazi se na bilo kojoj poziciji, koristi obe noge. Sigurno će biti još pojačanja, radi se i na odlascima. Svaki dan sam u kontaktu sa Terzićem i Mrkelom, radimo i stvaramo - istakao je Stanković u intervjuu za televiziju Prva.

Značajan plus za ekipu predstavlja činjenica da su svi odrađeni testovi na koronu bili negativni.

- Hvala Bogu, svi su zdravi, uradili su testove, svi negativni. Ovde, inače, imamo protokol i o svemu vodimo računa. Kada smo krenuli iz Beograda sa klupskim lekarima napravili smo pravilnik ponašanja, pa sad, iako smo u hotelu sa gostima, izolovani smo.

Prethodna sezona je završena u fudbalskom ambijentu, sa navijačima na tribinama što, po svemu sudeći, neće biti slučaj na početku nove.

- Fudbal se igra za publiku, ali je zdravlje ljudi najvažnije. Ako se kvalifikacije budu igrale pred praznim tribinama može da bude problem, jer "Marakana" stvarno pravi razliku. Ako ne budemo imali navijače, znaćemo da su oni uz nas, ali ćemo morati da se naviknemo.

Pozdravlja strateg crveno-belih i jednu od novina uvedenih u pauzi dva šampionata.

- Sa pravilnikom da na svakoj utakmici moraju da igraju dva igrača ispod 21 godine i dva da budu na klupi, Srbija je pokazala da misli o svom fudbalu, da želi da ga zaštiti. To je jaka odluka i može uticati na kvalitet. Iza nje treba da stanemo i doneće nam dosta u budućnosti.

Posle tri uzastopna učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja, jasno je kakve su ambicije.

- Znam sve, ali treba biti realan. Zvezda zna svoje ciljeve. Ne možemo reći "ne treba nam Liga Šampiona, dovoljna nam je i Liga Evrope". Ne. Mi idemo na Ligu šampiona, ali trebalo bi neke stvari da se poklope, videćemo i žreb kakav bude - zaključio je Stanković.

PROVERA SA METALCEM

FUDBALERE Crvene zvezde sutra očekuje druga provera protiv novog Superligaša Metalca. Utakmica počinje u 19 časova i predstavljaće dobru priliku za Dejana Stankovića da kao i protiv IMT oproba veliki broj igrača.

Do početka prvenstva crveno-beli će igrati još protiv Napretka 25. jula i banjalučkog Borca 28. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024